Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spis stigao u ŽDO Osijek

'Hrvatska će se o Purdi očitovati do 23. siječnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zaprimilo je od DORH -a spis u kojem Tihomira Purdu, vukovarskog branitelja, srbijansko pravosuđe tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika, potvrdio je glasnogovornik ŽDO-a Osijek Zvonko Kuharić.

Kuharić je dodao kako je spis u tijeku obrade i analize, istaknuvši kako za sada ne može ništa drugo reći, osim da je predmet u prioritetu jer se osumnjičenik nalazi u ekstradicijskom zatvoru u Zenici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako bi se Hrvatska sada trebala ponašati prema Purdi? Slika nije dostupna Apel na dostojanstvo Strize: Budimo kulturni, bez incidenata

>> Dubrovački branitelji molili i palili svijeće u znak potpore Purdi

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je, na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV, rekao kako spis koji su primili još uvijek proučavaju te je dodao kako će se Hrvatska očitovati do 23. siječnja, dok kada Purdi traje ekstradicijski pritvor.

Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović izjavila je kako će, ne zatraži li Hrvatska od BiH izručenje Purde u idućih 10 dana, to učiniti Srbija.

Državno odvjetništvo RH zaprimilo je u petak, 14. siječnja, preslik spisa protiv Tihomira Purde, vukovarskog branitelja, zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv ranjenika i zarobljenika, a dostavljenog putem hrvatskog Veleposlanstva u Republici Srbiji.

Purda čeka odluku u zeničkom zatvoru

Odlukom Glavnog državnog odvjetništva RH za postupanje u ovom predmetu određeno je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, umjesto stvarno i mjesno nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

Nakon razmatranja dostavljenog materijala odnosno preslike spisa i ocjene dokaza, nadležno državno odvjetništvo odlučit će o daljnjem postupanju. Tihomir Purda uhićen je 5. siječnja na granici Hrvatske s BiH na temelju srbijanske tjeralice i nalazi se u zatvoru u Zenici. (A.E./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene