Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Hrvatska će izgraditi most za Pelješac bez obzira na sve koji se bune'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader izjavio je danas na otvaranju područne osnovne škole u Cisti Provo da će Hrvatska bez obzira na sve koji se bune izgraditi most Komarna-Pelješac.

Također je rekao kako i plinifikacija "ide sjajno" te ustvrdio da će Split imati plin ne 2011., kako je planom predviđeno, nego 2010., a možda i godinu dana ranije jer stručnjaci tvrde da je to moguće.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

Sve ovo što radimo je i za generacije koje dolaze poslije nas. Sad smo u Cistu Provu brzo došli novom cestom, a dogodine će ova cesta biti gotova do Ploča, kao i dionica od Šestanovca do Ploča, te idemo dalje odmah prema Dubrovniku, kazao je Sanader.

Naša je obveza, rekao je premijer, da napravimo sve ono što
generacije ispred nas, koje su živjele u komunističkoj Jugoslaviji, nisu mogle ostvariti, od autocesta do svih drugih infrastrukturnih objekata koje su Hrvatskoj trebali, ali je nažalost Hrvatska bila sustavno zapostavljana u vrijeme komunističke Jugoslavije.

"I zato ovaj naraštaj koji je donio slobodu Hrvatskoj, koji ju danas vodi u EU i NATO i koji ju je doveo u Vijeće sigurnosti UN-a, što je najveći uspjeh hrvatske vanjske politike, sve to mora uraditi", rekao je Sanader.

"U iduće dvije godine hrvatski predstavnik će sjediti za stolom
svjetske vlade u Vijeću sigurnosti te će Hrvatska donositi odluke o krizama u svijetu. A samo do prije nekoliko godina", podsjetio je premijer, "Hrvatska je bila tema Vijeća sigurnosti".

Ostaju nam još ulazak u EU i NATO a siguran sam da će se i to vrlo brzo ostvariti, dodao je.

Premijer Sanader, koji je trebao otvoriti novu školu u Cisti Provo, kazao je da ne voli rezati vrpce pa je školu otvorila učenica Matea Madunić.

Škola u Cisti Provi ima i dječji vrtić i dnevni boravak tako da će uz učenike četiri razreda osnovne škole u njoj boraviti i predškolska djeca iz ovog kraja.

Izgradnju škole u cijelosti je financirala Vlada s 5,5 milijuna
kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene