Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S 16,1 posto u listopadu prošle godine stopa nezaposlenosti spustila se na 12,7 u listopadu ove godine. Ipak, po ukupnom broju nezaposlenih i dalje smo u samom vrhu u Europi, na trećem mjestu, odmah nakon Španjolske i Grčke.


Hrvatska je i u listopadu zabilježila najveći pad stope nezaposlenosti na godišnjoj razini među zemljama Europske unije, dok je na mjesečnoj ona stagnirala, pokazali su podaci Eurostata.

Vezani članci Radmila Čahut Jurišić predsjednica Sindikata zdravstva hHrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Alarmantno stanje u KBC-u Rijeka, za normalan rad bolnice fali stotinjak medicinskih sestara Terasa na Stradunu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Trebamo radnike: Ovo je 5 trenutno najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj

Hrvatska, prema podacima Eurostata, ima najveće smanjenje stope nezaposlenosti u Europskoj uniji. S 16,1 posto u listopadu prošle godine stopa se spustila na 12,7 u listopadu ove godine. Ipak, Hrvatska je i dalje u samom vrhu u Europi po broju nezaposlenih, na trećem mjestu, odmah nakon Španjolske i Grčke.

U cijeloj Europskoj uniji stopa nezaposlenosti je pala na 8,3 posto i najniža je još od veljače 2009. godine. Među zemljama članicama najniže stope nezaposlenosti u listopadu su zabilježene u Češkoj (3,8 %) i Njemačkoj (4,1 %). U usporedbi s 2015. godinom, stopa nezaposlenosti u listopadu 2016. pala je u 24 zemlje-članice, stagnirala u Italiji, a porasla u Estoniji, Danskoj i Austriji.