Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMACI NABOLJE

NOVO ISTRAŽIVANJE EUROSTATA Hrvatska bilježi najveći pad nezaposlenosti među zemljama EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S 16,1 posto u listopadu prošle godine stopa nezaposlenosti spustila se na 12,7 u listopadu ove godine. Ipak, po ukupnom broju nezaposlenih i dalje smo u samom vrhu u Europi, na trećem mjestu, odmah nakon Španjolske i Grčke.

Hrvatska je i u listopadu zabilježila najveći pad stope nezaposlenosti na godišnjoj razini među zemljama Europske unije, dok je na mjesečnoj ona stagnirala, pokazali su podaci Eurostata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamah u zapošljavanju Nezaposlenost u Hrvatskoj pala na 8,8 posto, raste i broj zaposlenih Slika nije dostupna Objavio Eurostat Nezaposlenost u Hrvatskoj pala ispod 10 posto

Hrvatska, prema podacima Eurostata, ima najveće smanjenje stope nezaposlenosti u Europskoj uniji. S 16,1 posto u listopadu prošle godine stopa se spustila na 12,7 u listopadu ove godine. Ipak, Hrvatska je i dalje u samom vrhu u Europi po broju nezaposlenih, na trećem mjestu, odmah nakon Španjolske i Grčke.

U cijeloj Europskoj uniji stopa nezaposlenosti je pala na 8,3 posto i najniža je još od veljače 2009. godine. Među zemljama članicama najniže stope nezaposlenosti u listopadu su zabilježene u Češkoj (3,8 %) i Njemačkoj (4,1 %). U usporedbi s 2015. godinom, stopa nezaposlenosti u listopadu 2016. pala je u 24 zemlje-članice, stagnirala u Italiji, a porasla u Estoniji, Danskoj i Austriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene