Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvati za Novu godinu poslali 32 i pol milijuna SMS-ova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski građani, korisnici dviju mobilnih mreža T-mobile i VIPnet, na Silvestrovo i prvi dan Nove godine poslali su ukupno 32,5 milijuna SMS poruka, što je 9,5 milijuna, ili 41 posto poruka više nego u isto vrijeme lani.

Riječ je o prometu zabilježenom od 31. prosinca u 19 sati do 1. siječnja do 24 sata, a u tom su razdoblju korisnici T-mobile poslali 16,5 milijuna poruka, a VIPnetovi korisnici oko 16 milijuna poruka.

Pročitajte i ovo Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet" Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Godinu ranije (31. prosinca 2005. i 1. siječnja 2006.) korisnici
T-mobile poslali su 12, a VIPneta oko 11 milijuna SMS poruka.

Po podacima dvaju operatera, ukupan SMS promet (primljene i poslane poruke) u tim dvjema mobilnim mrežama u navedenom vremenu 31. prosinca 2006. i 1. siječnja 2007. godinu bio je oko 43 milijuna.

Pritom je oko 22 milijuna poruka prošlo kroz T-mobile mrežu, a kroz VIPnetovu mrežu oko 21 milijun SMS poruka.

U odnosu na lani ukupan SMS promet veći je za oko 8 milijuna, ili za 22,8 posto.

Za Božić 2006. pak ukupan SMS promet dvaju operatera bio je 48,5 milijuna poruka, od čega je kroz T-mobile mrežu prošlo 24,5 milijuna poruka, a kroz VIPnetovu 24 milijuna.

Prema podacima koja su objavila dva operatera, na Badnju večer i Božić hrvatski su građani poslali 35,5 milijuna božićnih čestitki putem SMS poruka.

Proizlazi tako da su u samo četiri dana, odnosno 56 sati za Božić i Novu godinu hrvatski građani, korisnici dvaju operatera poslali 68 milijuna poruka.

Prema ranije objavljenim podatcima, T-mobile ima više od dva milijuna korisnika, a VIPnet više od 1,8 milijuna, znači zajedno oko 3,8 milijuna, pa proizlazi da je svaki njihov korisnik za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana prosječno poslao oko 18 SMS poruka.

Broj poslanih SMS čestitki je svakako još i veći, jer treći mobilni operater Tele 2 nema zabilježenih podataka o SMS prometu u svojoj mreži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene