Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodni dani

Hrvati uživaju u zadnjem produljenom vikendu u godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji je mogući produljeni vikend u godini. Brojni su Hrvati i danas uživali u slobodnom danu. Mnogi među njima djelatnici su državnih tvrtki.

Mnogi su posao zamijenili odmorom te su požurili na more, iskoristiti lijepo vrijeme. Udruga poslodavaca ne vidi ništa sporno u spajanju slobodnih dana u privatnom sektoru, ako je sve u dogovoru s poslodavcem. 'Danas je hrvatska realnost u gospodarstvu smanjeni oblik poslovanja zbog krize. te tvrtke koje posluju sa smanjenim kapacitetom pozdravljaju spajanje neradnih dana. To im paše', objasnio nam je Marko Z. Žubrinić, zamjenik glavnog direktora HUP-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

No u državnim tvrtkama to ne bi smio biti slučaj. Jer svaki nepotrebno slobodan dan u državnoj službi, plaćaju porezni obveznici. 'Službeno, koliko je meni poznato, nitko nije mogao zaključiti da danas ne bi trebao raditi. Da li su pojedinci koristili neko od prava pa i dan godišnjeg odmora, to ne znam, takvu evidenciju ne vodimo', rekao nam je Davorin Mlakar, ministar uprave. Šalteri državnih službi ne smiju biti zatvoreni zbog spajanja praznika, poručuje ekonomski analitičar Mladen Vedriš. 'Ključni je problem da ne može stati djelatnost. jer ako ih je pet, može otići jedan, ali nikako ne može otići četiri', naglasio je Vedriš.

Ovaj vikend posljednji je u godini koji je s praznikom dao moguća četiri slobodna dana. Dan mrtvih pada u petak, a nema spajanja ni za Božić i Novu godinu. Nova velika spajanja praznika i slobodnih dana slijede tek dogodine u lipnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene