Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj završio na sudu

Hrvati u dijaspori tuže Boba Dylana: 'Ispričaj nam se!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate' - rečenica je to zbog koje će se Bob Dylan naći na sudu u Parizu s hrvatskom dijasporom. Spornu je izjavu izrekao za ugledni časopis Rolling Stone.

Prošle je godine legendarni glazbenik Bob Dylan u intervjuu za časopis The Rolling Stone izjavio kako 'crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Boba Dylana Tužba hrvatske udruge protiv Rolling Stonea odbačena zbog 'pravnih formalnosti' Slika nije dostupna Odgovarat će šef Rolling Stonea Bob Dylan oslobođen optužbe da je vrijeđao Hrvate

Zbog te izjave će Hrvatski svjetski kongres, udruga koja okuplja Hrvate u dijaspori, uskoro pred pariškim sudom početi proces protiv Dylana. 'Sud u Parizu prihvatio je našu tužbu kao osnovanu i sudit će Dylana i vlasnika i urednika časopisa 'Rolling stone'. Bit će suđeni za izazivanje rasne mržnje. Sud traži da Dylan bude nazočan tijekom ročišta unatoč tome što živi u Americi', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Vlatko Marić iz Predstavničkog vijeća ustanove i zajednice Hrvata Francuske.

>> Bob Dylan: Crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao židovi naciste, a Srbi Hrvate!

Udruga koja je tužila Dylana, navodno ne traži materijalnu odštetu nego javnu ispriku za ono što je izrekao.

Spomenimo još i kako je praksa francuskog pravosuđa izricati prilično oštre kazne za izazivanje rasne mržnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene