Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poražavajuća činjenica

Hrvati su poročni: Najbolji su u najgorim navikama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjem istraživanju jednog britanskog časopisa, Hrvati bi se trebali zabrinuti za svoju budućnost. Najbolji smo u najgorim navikama - pretjerano pušimo, pijemo i skloni smo debljanju.

U vremenu kada je nezamislivo živjeti bez mobitela, Hrvati su vodeći po broju malih džepnih ljubimaca - na 100 stanovnika ide gotovo 150 mobitela. Impresivna brojka zbog koje stojimo uz bok carstvu tehnologije - Hong Kongu.

Pročitajte i ovo Skijanje za početnike: Evo kako odabrati najbolje skije, koje osnove trebate znati i na kojim je ski stazama najbolje krenuti udarni skijaški tjedan Na skijanje će više Hrvata nego lani, za to će morati dublje posegnuti u džep Silvio Kutić, Mate Rimac top 100 Objavljena lista najbogatijih ljudi u regiji: Na prva tri mjesta Hrvati

Hrvati su na vrhu svjetske ljestvice po broju pušača te umrlih od raka, a i jedan su od najstarijih naroda s visokom stopom smrtnosti. Šokantni su podaci zahvatili i mlade, koji su prvaci u opijanju, pušenju, konzumiranju lakih droga, pa čak i debljanju. Dok većina zapadnoeuropskih zemalja muku muči kako mlade osloboditi od pretjeranog korištenja kompjutora, naši su se sociolozi uhvatili u koštac s rješavanjem problema maloljetnika sve više sklonih ispijanju vina i piva.

A društvo je, čini se krivo i za pušenje. Hrvatska se nalazi na visokom trećem mjestu. Podaci pokazuju da Hrvati svaki dan popuše oko 20 milijuna cigareta. Sklonost brzoj prehrani Hrvate je dovela na 15. mjesto. U najkritičnijoj skupini su mlade djevojke. U najgorima navikama, Hrvatska je među vodećima. S druge strane, kada je riječ o dobrim navikama, poput visoke cijene rada i niske stope korupcije, koje su karakteristične za visokorazvijene zemlje, Hrvatskoj ni traga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene