Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati i ljetovanje

Hrvati putuju na preporuku prijatelja i rodbine, reklamama ne vjeruju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje još jedan turistički vikend u Hrvatskoj. Istražili smo po kojim kriterijima Hrvati biraju svoju top destinaciju, odnosno čijoj preporuci vjeruju.

Cijena je ove godine, kažu stručnjacim gotovo svima bitnija od same destinacije. Zanimljivo je i da, za razliku ostatka Europljana, internet najmanje koristimo za plaćanje ljetovanja. 'Pripreme se za kupnju preko weba, prikupe informacije, saznaju podatke i saznaju cijene. Međutim sam akt kupnje obave negdje u poslovnici', kaže Ivan Pukšar, generalni direktor Kompas d.o.o.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik

No prvi smo u Europi po nečem drugom. 'najviše uzimamo u obozir preporuke rodbine i prijatleja', dodaje Ivan Pukšar. Upravo preporuke dovedu dosta gostiju u ovaj hotel u Fužinama. Gosti ostavljaju komentare na njihovim internetskim stranicama, ali i rezerviraju svoj smještaj.

Nakon što su turističke stranice preveli na više stranih jezika, trud se isplatio cijeloj općini. 'Uvelike se povećao broj rezervaijca putem interneta', tvrdi Andrea MIhaljević, voditeljica Turističkog ureda Fužine. Zanimljivo je da je ove sezone manja ponuda last minit aranžmana. Većina ipak želi na vrijeme organizirati svoj najvažniji odmor.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene