Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dobra krize

Hrvati godišnje u kladionicama ostave 4,5 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati će ove godine u kladionicama, što u sportskim što u onima u vlasništvu Hrvatske lutrije, uplatiti 4,5 milijjardi kuna, odnosno oko 859 prosječnih hrvatskih plaća.

Izgleda da Hrvatima klađenje postaje omiljeni sport i slamka spasa u ekomonskoj krizi kada se očekuje da će do kraja godine bez posla ostati tristo tisuća građana, piše Novi list. Kako otplate kredita, plaćanje režija i troškovi života općenito postaju viši, ljudi su skloniji vjerovati brzopletim rješenjima koja se smiješe iz kladionica i lutrija. No, činjenica je da od kladioničara bolje prolaze kladionice jer brzopleta rješenja, osim za rijetke sretnike, nisu ono što nude.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Ilustracija tužio organizatore Vidio svoje brojeve i s listićem došao u lutriju po 315 milijuna eura, a onda se šokirao: "Dogodila se pogreška..."

>> Hrvatska ima četiri puta više kladionica nego Britanija

Podaci Ministarstva financija govore da je protekle godine iz kladionica i Hrvatske lutrije u proračun uplaćeno 232,6 milijuna kuna, a u prvih osam mjeseci ove godine 153,7 milijuna kuna. Izvještaji pokazuju da će, nastave li se uplate ovim tempom, do kraja godine građani uplatiti oko 4,5 milijardi kuna te da su u doba krize kladionice i lutrija jedne od rijetkih koje ubiru profit.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene