Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Između 350 i 500 kuna

Hrvate će ovog Uskrsa hrana koštati kao i prošle godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči predstojećih blagdana, evo i jedne dobre vijesti: cijena blagdanskoga stola na razini je prošlogodišnje. Prosječna hrvatska obitelj ovoga će Uskrsa samo na hranu potrošiti između 350 i 500 kuna.

Na osječkoj tržnici predblagdanska gužva. Dugačak je popis namirnica koje gospođa Zvjezdana treba kupiti. 'Uzmimo, 500 do 600 kuna. Vjerojatno će to biti dovoljno. Ja mislim', rekla je Zvjezdana. Šunka, jaja, sir, mladi luk. Prema sindikalnoj računici za blagdanski je stol potrebno izdvojiti između 350 i 500 kuna.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Slika nije dostupna Blagdanski stol FOTO: Uskršnje šarenilo maštovitih pisanica

>> Hrvatska stvarnost: Cijene rastu, plaće padaju!

'Što bi bilo na razini prošle godine. S time da tu treba istaći da se radi isključivo o prehrani. Tu su isključeni darovi za djecu do svih onih uskršnjih potrepština', rekla je Silvija Kotarac iz Nezavisnih hrvatskih sindikata. No, svaku je brojku, baš kao i svaku kunu, dobro još jednom pretresti. Dakle, šunka, jaja sir, mladi luk... 350 do 500 kuna.

'Imamo sreću da u odnosu na ove konkretne potrepštine za Uskrs jesmo na razini prošle godine, ali ako promatramo one godine prije toga vidimo da nam nije ništa bolje nego što je bilo lani', rekla je Kotarac.

Osim na cijenu, dobro pripazite i na kvalitetu šunke koju kupujete. Naime, na hrvatskom tržištu dosta je šunki koje u svom sastavu imaju više vode i aditiva nego što je to zakonom dopušteno. Stoga oprez kako ne biste vodu plaćali po cijeni suhoga mesa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene