Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru u Burundiju

Hrvat zbog snimanja katedrale osumnjičen za terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šplajt iz Osijeka proveo je tri dana i noći u zatvoru istočnoafričke države Burundi, a trenutno je u kućnom pritvoru hotela gdje željmo očekuje pomoć hrvatskog veleposlanstva.

Osječanin Šplajt posjetio je glavni grad Burundija Bujumbaru gdje je naišao na predivnu katedralu koji je imao namjeru fotografirati, piše Jutarnji list. Čim je ispucao nekoliko snimaka Šplajt se našao u okruženju policije koja ga je privela u postaju gdje mu je rečeno da je osumnjičen za terorizam.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Ilustracija Užas u Africi Premlatili gladnog dječaka u školi jer je pojeo malo više za doručak: Ravnateljica ga je prva počela tući

U hrvatskom veleposlanstvu u Pretoriji obećana pomoć, no Osječanin je tri dana i dvije noći proveo u zatvoru. Uz jaku policijsku pratnju tada je prebačen u hotel gdje mu je naređeno da ostane sve dok se njegov slučaj u potpunosti ne razjasni. Šplajt je za Jutarnji rekao kako konkretne pomoći još uvijek nema, a pred njegovim hotelom danonoćno su šestorica policajaca. No, ne gubi nadu niti strahuje jer je siguran da će vlasti uz Burundiji uvjeriti da je riječ o velikom nesporazumu.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene