Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Šplajt iz Osijeka proveo je tri dana i noći u zatvoru istočnoafričke države Burundi, a trenutno je u kućnom pritvoru hotela gdje željmo očekuje pomoć hrvatskog veleposlanstva.


Osječanin Šplajt posjetio je glavni grad Burundija Bujumbaru gdje je naišao na predivnu katedralu koji je imao namjeru fotografirati, piše Jutarnji list. Čim je ispucao nekoliko snimaka Šplajt se našao u okruženju policije koja ga je privela u postaju gdje mu je rečeno da je osumnjičen za terorizam.

Vezani članci Jane Schmidt - 2 Bračni par napravio nogu dvanaestogodišnjoj djevojčici u afričkom sirotištu: ''To je sad jedan kamenčić koji smo bacili'' Najezda skakavaca u Etiopiji - 3 Evo i njih: Najgora najezda skakavaca u posljednjih 25 godina

U hrvatskom veleposlanstvu u Pretoriji obećana pomoć, no Osječanin je tri dana i dvije noći proveo u zatvoru. Uz jaku policijsku pratnju tada je prebačen u hotel gdje mu je naređeno da ostane sve dok se njegov slučaj u potpunosti ne razjasni. Šplajt je za Jutarnji rekao kako konkretne pomoći još uvijek nema, a pred njegovim hotelom danonoćno su šestorica policajaca. No, ne gubi nadu niti strahuje jer je siguran da će vlasti uz Burundiji uvjeriti da je riječ o velikom nesporazumu.