Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Povreda autorskih prava

Hrvat tuži Lufthansu, traži i do 30 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski poduzetnik Rikard Frgačić, bivši vlasnik i direktor dviju turističkih agencija, tužio je zagrebačkome Trgovačkom sudu njemačku tvrtku Lufthansu AirPlus od koje traži naknadu štete jer se, kako tvrdi, već 12 godina neovlašteno koristi njegovim brandom.

Tužba protiv tvrtke Lufthanse AirPlus Servicekarten GmbH podnesena je zbog povrede branda, to jest žiga kojim se, po tvrdnjama tužitelja, njemačka tvrtka nezakonito koristi od 1998. Frgačić, naime, tvrdi kako je prije te tvrtke za prodaju avionskih karata preko interneta ime i znak 'Air Plus' zaštitio kao svoje intelektualno vlasništvo.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju"

U tužbi je navedeno da je vrijednost spora 625 tisuća kuna, no Frgačić objašnjava da je to samo početni iznos koji će se naknadno znatno povećati budući da, kako kaže, međunarodni pravni stručnjaci moguću odštetu procjenjuju do 30 milijuna eura. Frgačić tvrdi kako je nekoliko puta spor s njemačkom tvrtkom pokušao rješiti nagodbom, no kako ona za to nije imala sluha, odlučio se na tužbu kako bi zaštitio svoje interese. Najavio je da će identičnu tužbu podnijeti u Njemačkoj za područje Europske unije te u ostalim zemljama gdje je njegov znak 'Air Plus' zaštićen. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene