Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marino Katalinić, 36-godišnjak kojeg Interpol traži još od 2004. godine zbog nekoliko krađi i posjedovanja marihuane, godinama je bio zaštitar australske premijerke Anne Bligh.


Marino Katalinić kojeg Interpol traži još od 2004. godine zbog nekoliko krađi i posjedovanja marihuane, godinama je bio zaštitar australske premijerke Anne Bligh i najmoćnijih političara Queenslanda, piše Courier Mail. Njegovi poslodavci doznali su da je bjegunac tek kad ga je nadzornik 30. ožujka 'uguglao'.

Vezani članci Inerpol (Foto: AFP) Navijači su pratili EURO, a oni su prali novac: Interpol u gigantskoj akciji uhitio 1.400 osoba i zaplijenio 6,7 milijuna eura. Operacija obuhvatila i Hrvatsku Andrija Jarak Što će biti sa Zoranom Mamićem? "Za očekivati je da će ostati na slobodi u BiH, ali ne smije napustiti zemlju jer će u protivnome odmah biti uhićen"

Radio je na čuvanju državnih zgrada uključujući sudove, a imao je ovlasti pretresati i zadržavati sumnjivce te ući u sve vladine urede uključujući ministarske. Ministar Simon Finn rekao je kako su pri zapošljavanju Katalinića slijedili sve procedure, no da će sada malo postrožiti provjeru. Dodao je da je Katalinić imao 'zakonsku obavezu obavijestiti vladu o prijašnjim osudama, no on to nije učinio'.

Courier piše da vlast o Katalinićevom boravku zna još od 2006. godine no da nisu mogli djelovati bez zahtjeva hrvatske vlade. Od 7. veljače je Katalinić na neplaćenom bolovanju, a nakon ovog otkrića slijedi mu otkaz. Courier međutim piše da su ga vidjeli u četvrtak kako fotografira nepoznatog muškarca. Rekao im je da je došlo do pogreške s identitetom te da on nije muškarac s tjeralice.

'Moj život je vrlo dosadan'

Australska policija obavijestila je hrvatske kolege o Katalinićevom boravištu 18. veljače 2006. godine, no zagrebački Interpol nije od Ministarstva pravosuđa dobio zahtjev za izručenjem, rekao je navodno glasnogovornik policije Krunoslav Borovec za Courier. Katalinić je u Hrvatskoj osuđen na tri i po godine zbog posjedovanja 24 grama marihuane i krađa torbica krajem 2004. godine. Za njim je izdana crvena Interpolova tjeralica kojom se traži uhićenje.

'Nikad ništa loše nisam napravio. Živim normalno. Moj život je vrlo dosadan', rekao je Katalinić. Priznao je da je napravio web-portal na kojem naplaćuje 150 dolara prostitutkama da se na njemu oglašavaju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju