HRT (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
HRT (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ispričala se korisnicima jer je zbog poteškoća u napajanju električnom energijom došlo do prekida emitiranja svih četiriju televizijskih kanala.


Sve službe HRT-a intenzivno rade na otklanjanju kvara, priopćili su s HRT-a u ponedjeljak u 17 sati nakon što su svi televizijski programi javne radiotelevizije bili u prekidu od nešto poslije 15 sati do 16:45.

Vezani članci Škola na trećem Lekcijom iz hrvatskog prvo dobro nasmijale učenike, a onda i cijelu regiju Hrvatska nogometna reprezentacija (FOTO: Igor Kralj/PIXSELL) United Media prodala HRT-u prava prijenosa utakmica EURO 2020 u Hrvatskoj

Kako se neslužbeno saznaje, osim televizijskih programa i web-stranica, u prekidu su bile i neke od telefonskih linija HRT-a te komunikacija elektroničkom poštom.

Saznaje se i kako je prekid programa bila posljedica kvara tijekom servisiranja uređaja koji pretvara signal iz zgrade do odašiljača i veza i kabelskih operatora, a televizijski program HRT-a u zemaljskoj mreži ponovno se počeo emitirati oko 16:45. (Hina)