Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje optužbe

Hrelja: Nisam primao novac od HDZ-a, podmeću mi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja oštro je odbacio navode iz tjednika Nacional, koji su prenijeli drugi mediji, da je sudjelovao u bilo kakvoj podjeli HDZ-ova novca iz crnih fondova.

'Nikada nisam ni znao za crne fondove, a kamoli sudjelovao u takvim rabotama, pa navodne tvrdnje iz iskaza Mladena Barišića smatram isključivo podmetanjem, očito u predizborne svrhe', ističe Hrelja u  priopćenju. HSU je, dodaje se, u koaliciju s HDZ-om 2007. ušao isključivo zbog umirovljeničkih zahtjeva prema državi, što je rezultiralo povratom duga hrvatskim umirovljenicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jordan smatra da u HSU-u ima 'previše demokracije' Slika nije dostupna HSU skloniji da HDZ sastavi novu vladu

'Pozivam nadležne službe da se očituju o ovim lažima, kojima je HSU-u i meni osobno nanesena šteta te podastru dokaze za klevete. U slučaju da se dokaže moja odgovornost, odstupit ću sa svih funkcija i povući se iz političkog života', stoji u priopćenju predsjednika HSU-a.

Tjednik Nacional objavio je da je, prema iskazu bivšeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića danom istražiteljima USKOK-a, dio novca putem tvrtke Fimi Media bio korišten i za potkupljivanje koalicijskih partnera, te da je naskromniji među njima bio predsjednik HSU kojemu je 'isplaćeno samo 50.000 kuna'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene