Obavijesti Pretražite Navigacija
''Vraćamo se u staro jato''

Udaljavanje od Amsterdamske: Hrelja napušta Klub Glasa i ulazi u Klub nezavisnih zastupnika

Silvano Hrelja (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)
Silvano Hrelja (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja potvrdio je u ponedjeljak Hini kako iz Kluba saborskih zastupnika Glasa prelazi u Klub nezavisnih zastupnika, jer drži da će tako biti vidljiviji na temama mirovinskog i zdravstvenog sustava te pitanjima iz radnog odnosa.

Upitan o udaljavanju od Amsterdamske koalicije, Hrelja je rekao kako je takva odluka donesena i da je ta koalicija bila jedina mogućnost za izlazak na europarlamentarne izbore te da se drže pravila da sve stranke trebaju sudjelovati na izborima, iako to HSU-u, ocijenio je, nisu najpresudniji izbori.

Pročitajte i ovo Silvano Hrelja "Prekidanje političke prevare" Silvano Hrelja izbačen iz Hrvatske stranke umirovljenika: "Uvodimo političku higijenu" Ilustracija Na teret države Važna promjena za 70.000 građana: Sabor izmijenio cenzus za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje

Trebamo sudjelovati na svim izborima ako želimo razvijati stranačku infrastrukturu, rekao je Hrelja dodavši kako znaju koji su dosezi Amsterdamske koalicije.

"Prema tome, vraćamo se u staro jato iz kojeg nismo nikada ni izašli, a to je koalicijski sporazum sa SDP-om i zajedno ćemo raditi i pokušat ćemo tražiti izlaze iz sadašnje hrvatske situacije", poručio je Hrelja.

Dodao je kako je nužna bolja vidljivost i prepoznatljivost u funkciji priprema za buduće parlamentarne izbore, i da je dovoljno rano da se "može poslati poruka građanima i biračima da smo tu".

Dosta se družim sa SDP-ovcima i pokušavamo osmišljavati zajedničke platforme i suradnja je odlična, podržali smo istog predsjedničkog kandidata i to je to", rekao je Hrelja na upit o intenziviranju suradnje sa SDP-om.

Podsjetio je kako su jučer razgovarali u Barbanu i da dogovaraju određene planove i aktivnosti, naglasivši kako "ima puno posla i da je Hrvatska krenula previše krivo da bi se jeftino mogla izvući". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene