Silvano Hrelja (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)
Silvano Hrelja (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja potvrdio je u ponedjeljak Hini kako iz Kluba saborskih zastupnika Glasa prelazi u Klub nezavisnih zastupnika, jer drži da će tako biti vidljiviji na temama mirovinskog i zdravstvenog sustava te pitanjima iz radnog odnosa.


Upitan o udaljavanju od Amsterdamske koalicije, Hrelja je rekao kako je takva odluka donesena i da je ta koalicija bila jedina mogućnost za izlazak na europarlamentarne izbore te da se drže pravila da sve stranke trebaju sudjelovati na izborima, iako to HSU-u, ocijenio je, nisu najpresudniji izbori.

Vezani članci Silvano Hrelja Sabor prihvatio Hreljine amandmane o zaposlenju umirovljenika na pola radnog vremena Silvano Hrelja (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) Hrelja: "Ne mogu biti dio vladajuće većine, ali postoji način projektne suradnje. Ostajem s onima s kojima sam dobio mandat"

Trebamo sudjelovati na svim izborima ako želimo razvijati stranačku infrastrukturu, rekao je Hrelja dodavši kako znaju koji su dosezi Amsterdamske koalicije.

"Prema tome, vraćamo se u staro jato iz kojeg nismo nikada ni izašli, a to je koalicijski sporazum sa SDP-om i zajedno ćemo raditi i pokušat ćemo tražiti izlaze iz sadašnje hrvatske situacije", poručio je Hrelja.

Dodao je kako je nužna bolja vidljivost i prepoznatljivost u funkciji priprema za buduće parlamentarne izbore, i da je dovoljno rano da se "može poslati poruka građanima i biračima da smo tu".

Dosta se družim sa SDP-ovcima i pokušavamo osmišljavati zajedničke platforme i suradnja je odlična, podržali smo istog predsjedničkog kandidata i to je to", rekao je Hrelja na upit o intenziviranju suradnje sa SDP-om.

Podsjetio je kako su jučer razgovarali u Barbanu i da dogovaraju određene planove i aktivnosti, naglasivši kako "ima puno posla i da je Hrvatska krenula previše krivo da bi se jeftino mogla izvući". (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju