Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova TV pomaže

Hrabra baka iz Kosinja na poklon dobila LCD televizor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša ekipa terenskim automobilima probila se do posljednje kuće u kosinjskom kraju u kojoj sama živi 80-godišnja Milica Paripović. U nedavnoj poplavi starica čiji su prvi susjedi na tri kilometra, ostala je bez televizora, a Nova TV poklonila joj je novi LCD televizor, a tehničari pobrinuli su se za digitalni signal.

Milica Paripović Milka iz sela Mlakva, u okolici Kosinja, u krugu od tri kilometra nema susjeda. Jedini prijatelj joj je bio stari televizor, na kojem je loše vidjela tek jedan program. Nova TV odlučila je darovati joj novi aparat i digitalni antenski sustav. 'Super je, odlično, jer to nema nitko u ovome Kosinju', kaže baka Milka. Da nije bilo terenaca državne uprave za spašavanje i lokalnog DVD-a, ne bi stigli do bake Milke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samački raj FOTO: Luksuz od 9,2 milijuna kuna u kojem će živjeti Justin Bieber Slika nije dostupna Usrećili joj zimske dane Baka Milica dobila novu peć da preživi zimu u Lici

Nakon dva kilometra smo se uspjeli probiti terenskim vozilima do kuće, a uskoro je baki Milki instaliran novi digitalni LCD televizor, zajedno sa svom opremom. 'Uvijek smo na raspolaganju svim ljudima koji nas nazovu, pružiti pomoć', ističe Josip Živković, iz PUZS-a Gospić. Valjalo je naći digitalni signal, a potom pronaći mjesto za antenu na trošnoj kućici.

Zajedno s poklonom, stigla je i redovita pomoć općine usamljenoj starici. 'Voda se povukla, situacija je malo bolja nego prije, snijega je malo palo više, nismo je zaboravili uglavnom, planirali smo ju obići', kažu Josip Turić i Mirko Štakić, volonteri općine Perušić. 'Drago mi je i sve je u redu i sve ste mi lijepo donijeli i napravili, da sam vas rodila ne bi to napravili', rekla nam je na kraju razdragana baka Milka. Mnogi su za vrijeme poplave u Kosinju obećavali pomoć. Nova TV jedna je od prvih koja je šutke, ne najavljujući to i učinila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene