Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Horvatinčićeva djevojka ne može svjedočiti zbog psihičkih poteškoća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću.

On je optužen da je 16. kolovoza prošle godine u primoštenskom akvatoriju, pored otočića Maslinovik, svojim gliserom naletio na jedrilicu te usmrtio talijanski bračni par koji se nalazio na jedrilici.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Tom Plimmer "Prljavi doktor" Doktor se seksao sa ženama u ordinaciji dok su pacijenti čekali na red, poslao gotovo 200 snimki medicinskoj sestri i ljubavnicama

Pred sudom se danas trebala pojaviti Anica Đerđa koja se u trenutku nesreće nalazila s Horvatinčićem u gliseru. No, ona se nije pojavila, a svoj je nedolazak opravdala psihijatrijskim nalazom. On pokazuje da uzima lijekove i da je nesposobna raditi i pratiti raspravu.

>> 'Izražavam sućut, ali ne osjećam se krivim'

Na sudu je danas svjedočio Saša Kvarantan, inženjer Pomorskog fakulteta. 'Horvatinčić me nazvao nakon nesreće. Djelovao je više mrtav nego živ. Jedva je prozborio da ima mrtvih i da su mu otkazale komande', rekao je. Saša Kvaratin inače je skiper Željka Keruma. Horvatinčić mu se prvi obratio jer su prijatelji.

Danas je svoju stranu priče iznio i skiper Stjepo Ašić, zaposlenik Hoto grupe. 'Brod kojeg je Horvatinčić vozio imao je i ranije niz problema s autopilotom. Često je gubio kurs i više je puta popravljan', rekao je.

Dodao je kako nadležne osobe iz registra brodova nisu svake godine utvrđivale ispravnost broda iako je to njihova zakonska obaveza. 'Nismo ih zvali jer brod nismo iznajmljivali. Preglede smo obavljali sami', rekao je skiper Ašić.

'Brod je i ranije znao sam od sebe skretati 20,30 stupnjeva u lijevo', dodao je.

Na klupu za svjedoke sjeo je i pravnik Hoto grupe Miroslav Ajagić. On tvrdi da je Horvatinčić u zadnje vrijeme bio često boležljiv i da mu je često iz nosa curila krv.

Sin poginulog talijanskog bračnog para došao je na šibenski sud pratiti suđenje. Obitelj stradalih želi 4 i pol milijuna eura oštete. Pregovori s odvjetnicima su u tijeku.

Suđenje je završilo nešto prije 12 sati. Sljedeće ročište održat će se 18. lipnja.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene