Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmajlović odgovorio kolegici

'Holy želi naštetiti Vladi, daje zlonamjerne i licemjerne izjave!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović reagirao je na tvrdnju SDP-ove saborske zastupnice i bivše ministrice zaštite okoliša Mirele Holy da novi Zakon o zaštiti prirode znači odustajanje od Plana 21.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović odbacio je te zlonamjernima i licemjernima označio izjave svoje stranačke kolegice, SDP-ove zastupnice Mirele Holy, koja je danas u Saboru rekla da Vladin prijedlog Zakona o zaštiti prirode nije u skladu s Planom 21, na temelju kojega je Kukuriku koalicija dobila parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Iz minute u minutu Izborna emisija Nove TV! Komunikacijska stručnjakinja: "Ovo nije bio pobjednički govor" Slika nije dostupna 'Počnite se držati Plana 21' Evo zbog čega je Holy 'napala' SDP!

"Izjava da se ovim zakonom odustaje od Plana 21 mogu reći da je zapravo zlonamjerna, licemjerna i iznad svega netočna. Dakle, jedinu motivaciju za takvu izjavu mogu naći samo u želji da se našteti Vladi, a sve ostalo ostavljam da zaključe građani", izjavio je Zmajlović novinarima u Saboru.

Reagirao je time na pojedinačno izlaganje Mirele Holy koja je poručila kako, za razliku od SDP-ova kluba, ona neće podržati spomenuti zakon, jer da taj prijedlog nije u skladu s Planom 21 i ne jamči reformu politike zaštite prirode.

>> Evo zbog čega je Holy 'napala' SDP!

Upitan misli li reći da je njegova stranačka kolegica zlonamjerna, ministar je naglasio kako je vladajuća koalicija Planom 21 dala obećanje građanima da će unaprijediti i poboljšati sustav upravljanja nacionalnim parkovima i parkovima prirode, što, naglasio je, i čini predloženim zakonom. "U ovom prijedlogu zakona to je vrlo jasno vidljivo za sve one koji su ga pročitali", poručio je Zmajlović.

Istaknuo je kako neće tražiti nikakve sankcije za Holy, jer svatko odgovara za svoje izjave, "a ovdje se naprosto radi o nečemu što ne stoji".

"Ovaj zakonski prijedlog je u potpunosti u skladu s Planom 21 i s obećanjima koje smo dali građanima. Meni kao ministru jedini je cilj da unaprijedimo upravljanje zaštićenim područjima i sačuvamo ovo nacionalno bogatstvo koje imamo", naglasio je Zmajlović.

Ustvrdio je kako nad nacionalnim parkovima i parkovima prirode više od 11 godina nije provođen upravni nadzor, da se novac trošio nezakonito te da iz svega toga proizlazi nužnost unapređenja upravljanja zaštićenim područjima.

Najavio je kako će, nakon donošenja zakona u Saboru, Vlada donijeti uredbu kojom će osnovati posebno tijelo koje će upravljati zaštićenim područjima, što će uslijediti nakon izrade stručne analize koja je pri kraju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene