Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidaju se koncesije !

Holy: Umjesto koncesija, dozvole za gospodarenje otpadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Supetru održana radionica posvećena problematici zbrinjavanja električnog i elektroničnog otpada.

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy najavila je da će se zainteresiranima za bavljenje gospodarenjem otpada ubuduće izdavati samo dozvole, a koncesije će se ukinuti.

'Mi ćemo ići na varijantu s dozvolama, odnosno definiranjem točno određenih uvjeta koje tvrtka koja se želi baviti gospodarenjem otpadom mora ispuniti i onda ćemo prepustiti tržištu da rješava te stvari', kazala je ministrica Holy danas u Supetru na Braču gdje je sudjelovala u radionici posvećenoj problematici zbrinjavanja električnog i elektroničnog otpada.

Istaknula je kako će uvjeti za dobivanje dozvola za gospodarenje otpadom biti regulirane zakonskim odredbama.

'Moramo početi tretirati otpad kao vrlo korisnu sirovinu koja ima svoju cijenu i za koji postoji određena tržišna utakmica', kazala je ministrica Holy. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene