Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Supetru održana radionica posvećena problematici zbrinjavanja električnog i elektroničnog otpada.


Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy najavila je da će se zainteresiranima za bavljenje gospodarenjem otpada ubuduće izdavati samo dozvole, a koncesije će se ukinuti.

'Mi ćemo ići na varijantu s dozvolama, odnosno definiranjem točno određenih uvjeta koje tvrtka koja se želi baviti gospodarenjem otpadom mora ispuniti i onda ćemo prepustiti tržištu da rješava te stvari', kazala je ministrica Holy danas u Supetru na Braču gdje je sudjelovala u radionici posvećenoj problematici zbrinjavanja električnog i elektroničnog otpada.

Istaknula je kako će uvjeti za dobivanje dozvola za gospodarenje otpadom biti regulirane zakonskim odredbama.

'Moramo početi tretirati otpad kao vrlo korisnu sirovinu koja ima svoju cijenu i za koji postoji određena tržišna utakmica', kazala je ministrica Holy. (Hina)
 

Vezani članci Veliki požar na deponija smeća u Totovcu (Fhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 4 Kod Čakovca veliki požar na odlagalištu otpada: Županijski Zavod za javno zdravstvo izdao upozorenje za građane Marišćina (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Upravni sud poništio okolišnu dozvolu za Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina