Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Supetru održana radionica posvećena problematici zbrinjavanja električnog i elektroničnog otpada.


Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy najavila je da će se zainteresiranima za bavljenje gospodarenjem otpada ubuduće izdavati samo dozvole, a koncesije će se ukinuti.

'Mi ćemo ići na varijantu s dozvolama, odnosno definiranjem točno određenih uvjeta koje tvrtka koja se želi baviti gospodarenjem otpadom mora ispuniti i onda ćemo prepustiti tržištu da rješava te stvari', kazala je ministrica Holy danas u Supetru na Braču gdje je sudjelovala u radionici posvećenoj problematici zbrinjavanja električnog i elektroničnog otpada.

Istaknula je kako će uvjeti za dobivanje dozvola za gospodarenje otpadom biti regulirane zakonskim odredbama.

'Moramo početi tretirati otpad kao vrlo korisnu sirovinu koja ima svoju cijenu i za koji postoji određena tržišna utakmica', kazala je ministrica Holy. (Hina)
 

Vezani članci Gomile smeća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Šokatni podaci otkrivaju: Kazne zbog neodvajanja otpada sve su izvjesnije, penale će plaćati i oni koji su postigli ciljeve Kontejner (Foto: Dnevnik.hr) Zbog loše infrastrukture Zagrepčani prestali odvajati otpad i pozivaju na bojkot: "Širi se nepodnošljiv smrad, prijeti nam i zaraza"