Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik generala Vladimira Zagorca, Zvonimir Hodak, izjavio je da je za njega i njegovog klijenta upitna vjerodostojnost "tajnog računa" po kojemu je navodno premijer Ivo Sanader na Britanske djevičanske otoke prebacio zlatne poluge.


Zagorec je, tvrdi Hodak, prvi put taj račun vidio kad mu ga je u Beč donio Predsjednikov savjetnik za sigurnost Saša Perković, tražeći da ga on vizualno verificira, što je Zagorec odbio, rekavši da ga on prvi puta vidi, da mu je to sve skupa prenaivno i da o tome ne želi uopće razgovarati.

Vezani članci Slika nije dostupna Što povezuje Jocu, Zagorca i odvjetnika Hodaka? Slika nije dostupna Hodak pokušava internacionalizirati presudu Zagorcu

Hodak je ponovio da je inicijativa za tajni sastanak njegovog
klijenta i predsjednikova savjetnika Perkovića došla iz Ureda
Predsjednika.

Na pitanje tko je snimio dva dvd-a o tim razgovorima, odvjetnik Hodak je rekao da ne može potvrditi odakle su došli, ali da je predstavnik austrijske tajne službe na istražnom ročištu u Beču decidirano rekao da zna da je to snimljeno. 

Hodak je kazao da postoje dvije mogućnosti: ili je razgovore snimio Zagorec ili austrijska tajna služba.

Dodao je kako mu je Zagorec prepričao njihov sadržaj, da ih je Zagorčeva obrana predala istražnoj sutkinji Zemaljskog suda u Beču koja bi trebala odlučiti o njegovom izručenju Hrvatskoj. 

Kako je rekao, oni će biti predstavljeni hrvatskoj javnosti i iz njih će se vidjeti tko je od koga tražio uslugu, tko je pokazao inicijativu i tko govori istinu.

Hodak je kategorčki odbacio nagađanja da Zagorec radi za austrijske tajne službe te da traži politički azil.

"On samo traži da Austrija donese rješenje da ga se ne izruči
Hrvatskoj jer zato nema niti jednog objektivnog razloga", ustvrdio je odvjetnik Hodak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju