Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje javno savjetovanje

Hoćemo li Dan državnosti ponovno slaviti 30. svibnja? Zakon o blagdanima u četvrtak na Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković položio je u ponedjeljak vijenac na Spomen-ploču na zgradi Vlade u povodu 28. obljetnice raketiranja Banskih dvora najavivši da će ovoga tjedna početi javno savjetovanje o prijedlogu izmjene Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima.

Premijer Andrej Plenković danas je komentirao donošenje Zakona o Vukovaru i izmjeni Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima te poručio kako ni jednog ni drugog zakona neće biti ovoga tjedna na sjednici Vlade.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

"Moramo proći javno savjetovanje u koje se ide već ovaj tjedan. Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o blagdanima prezentirat ćemo koalicijskim partnerima u srijedu, a bit će i na stranačkim tijelima. Više o tome na sjednici Vlade. Rješenje je cjelovito, pažljivo osmišljeno, radili smo dugo na tome i konzultirali se", istaknuo je Plenković.

Na pitanje hoće li biti vraćen Dan državnosti na datum 30. svibnja, Plenković je izrazio mišljenje da će Vlada s promjenama koje slijede nastaviti na adekvatan način cijeniti one trenutke koji su najbitniji za stvaranje države.

"Govorimo o razdoblju od 1990. do 1998. ali na način koji također ima afektivni element u hrvatskom narodu. Poštujemo pravne, ustavnopravne i međunarodnopravne posljedice svake od tih odluka u pojedinim od ključnih datumima, ali i dio koji se tiče mlade generacije prema institucijama hrvatske države", rekao je premijer. (Hina)

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene