Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hoće li Žužul u zatvor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo potvrdilo je da se protiv bivšeg ministra vanjskih poslova i saborskog zastupnika HDZ-a Miomira Žužula provodi kriminalistička obrada zbog sumnje je izbjegavao plaćanje poreza za iznajmljivanje kuće u Zagrebu.

U Državnom odvjetništvu su potvrdili je da se predistraga vodi povodom kaznene prijave privatne osobe, koja ne želi otkriti svoj identitet. Nakon završetka predistrage nadležno državno odvjetništvo odlučit će o daljnjim koracima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

Privatna kaznena prijava protiv Žužula zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena je još prošle godine. Tužiteljstvo je potom tražilo dopunu prijave za utaju poreza, a nakon što je podnositelj to i učinio, od zagrebačke policije je zatraženo pokretanje kriminalističke obrade koja još traje.

Da je Žužul utajio porez mediji su pisali još 2004., tvrdeći da tadašnji ministar vanjskih poslova 2 godine nije platio porez za iznajmljivanje svoje kuće Delegaciji Europske komisije u Hrvatskoj.

Nakon objave teksta Žužul uplaćuje 38 tisuća kuna, a mediji su prenijeli da je rekao kako je zakasnio platiti porez za 2002. godinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene