Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo potvrdilo je da se protiv bivšeg ministra vanjskih poslova i saborskog zastupnika HDZ-a Miomira Žužula provodi kriminalistička obrada zbog sumnje je izbjegavao plaćanje poreza za iznajmljivanje kuće u Zagrebu.


U Državnom odvjetništvu su potvrdili je da se predistraga vodi povodom kaznene prijave privatne osobe, koja ne želi otkriti svoj identitet. Nakon završetka predistrage nadležno državno odvjetništvo odlučit će o daljnjim koracima.

Vezani članci Slika nije dostupna Slavna manekenka uhićena u Izraelu! Slika nije dostupna 'U uredu za velike porezne prijevare nema mjesta politici i ne može ni biti... sve je dokumentirano'

Privatna kaznena prijava protiv Žužula zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena je još prošle godine. Tužiteljstvo je potom tražilo dopunu prijave za utaju poreza, a nakon što je podnositelj to i učinio, od zagrebačke policije je zatraženo pokretanje kriminalističke obrade koja još traje.

Da je Žužul utajio porez mediji su pisali još 2004., tvrdeći da tadašnji ministar vanjskih poslova 2 godine nije platio porez za iznajmljivanje svoje kuće Delegaciji Europske komisije u Hrvatskoj.

Nakon objave teksta Žužul uplaćuje 38 tisuća kuna, a mediji su prenijeli da je rekao kako je zakasnio platiti porez za 2002. godinu.