Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadzorni odbor kutinske Petrokemije večeras je, na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju, smijenio predsjednika Uprave Borisa Mesarića, priopćeno je iz Petrokemije.


'Nadzorni odbor kutinske Petrokemije večeras je održao sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: prijedlogom za razrješenje predsjednika Uprave društva Borisa Mesarića. Prijedlog je Nadzornom odboru uputio Hrvatski fond za privatizaciju, provodeći zaključak Vlade RH sa sjednice održane 22. travnja 2010. godine.

Vezani članci Darko Horvat, ministar gospodarstva (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Horvat: "Jedan dio radnika Petrokemije već sljedeće godine morat će otići" Petrokemija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Petrokemija u dokapitalizaciji prikupila 450 milijuna kuna

Nadzorni odbor Petrokemije većinom glasova prihvatio je donošenje odluke o opozivu Borisa Mesarića s mjesta predsjednika Uprave Petrokemije d.d.. Ostali članovi Uprave nastavljaju raditi poslove kako bi Društvo normalno funkcioniralo do dana izbora novog predsjednika Uprave. Željko Klaus, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke, zadužen je da u što kraćem roku s većinskim vlasnikom izvrši konzultacije oko izbora novog predsjednika Uprave Petrokemije', kaže se u priopćenju koje je potpisao Voditelj Informiranja i odnosa s javnošću Tomislav Pelin.

Kutinska Petrokemija je jučer zaprimila dopis od Hrvatskog fonda za privatizaciju kojom se dostavlja na postupanje Zaključak Vlade RH o razrješenju predsjednika Uprave Petrokemije Borisa Mesarića.

Krunislav Olujić, odvjetnik i nekadašnji glavni državni odvjetnik, za Dnevnik.hr je rekao da je ova odluka Vlade obična politička odluka. 'Odluka Vlade nije zakonita jer se predsjednik Uprave držao slova zakona te stoga Vlada nema nikakvo zakonsko uporište da ga smijeni. Ostaje da se vidi hoće li Nadzorni odbor popustiti ovom političkom pritisku', rekao je Olujić. Odvjetnik Olujić je napomenuo da se Vlada ne može pozivati na reformu gospodarstva i borbu za spas države od bankrota jer program Vlade i sanacijski plan nisu dio zakona.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju