Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Franjo Kuharić

Hoće li kardinal vjere, pravde i ljubavi biti proglašen blaženim?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Franjo Kuharić bio je poseban čovjek. Svi koji su ga susreli pričaju o posebnoj toplini i dobroti koje su isijavale iz njega.

Kardinal vjere, pravde i ljubavi. Branitelj Hrvatskog naroda. Dobri Kardinal - ovako čovjeka čija istina ne blijedi ni 10 godina od smrti, zovu u rodnom Pribiću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočanstvo rodilje Ivane Potvrđeno čudo po zagovoru Ivana Pavla II. Slika nije dostupna Reakcije na ostavku Vatikan u šoku: Nisu znali za Papin plan

Kardinala Kuharića u njegovom rodnom mjestu zovu čovjekom sveta i uzorna života. Za vrijeme najvećih ratnih stradanja ohrabrivao je vjernike i pozivao na oprost. 'Blaženim Crkva proglašava onu osobu koja se za svoga života isticala posebnim krijepostima i vrlinama', opisuje Adalbert Rebić.

A toga u životu Franje Kuharića nije nedostajalo. Živio je evanđelje i kritizirao nepravdu. Ivana Pavla II., s kojim su ga često uspoređivali, dvaput je ugostio u Hrvatskoj.

Rođen je kao 13. dijete u siromašnoj ratarskoj obitelji. Dva kilometra dalje od rodnog mjesta blaženog Alojzija Stepinca. On ga je i zaredio uz riječi - Šaljem Vas u krvavu kupelj. Ubrzo nakon toga preživio je 2 atentata. Preminuo je 11. ožujka 2002.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene