Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hoće li HDZ ipak sankcionirati Dabu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ime HDZ-a ličko-senjske županije, Darko Milinović ovih će dana razgovarati s gradonačelnikom Novalje Ivanom Dabom. Više u videoprilogu.

Razlog je incident u srijedu u kojem je novaljski gradonačelnik s još četvoricom sumještana prijetio našoj novinarki Kristini Tešiji.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Milinović je za Novu TV potvrdio da će slijedeći tjedan županijskoj organizaciji HDZ-a predložiti sankcije za gospodina Dabu.

Podsjetimo da su Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i redakcija Nove TV oštro osudili pokušaj novaljskog gradonačelnika Ivana Dabe da verbalnim i fizičkim nasrtajem spriječi novinarku Nove TV Kristinu Tešiju u izvještavanju o nestašici vode i zarazi na Pagu. 

U priopćenju je objavljeno da je novinarka uživo za Dnevnik Nove TV izvještavala o nestašici vode i zarazi zbog koje je na Pagu više turista završilo u bolnici, a da su se novaljske gradske vlasti oglušile na poziv da javno progovore o tim problemima, pa i nakon poziva urednika iz Zagreba.

No, dok je pripremala javljanje za večernje Vijesti, Dabo je, upozoravaju, u pratnji četvorice muškaraca pristupio novinarki i verbalno ju napao, pokušavajući spriječiti njezino ponovno javljanje, a potom je i na nju fizički nasrnuo. U obranu kolegice tada je stao snimatelj koji se ispriječio pred Dabom i tako zaustavio incident. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene