Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ime HDZ-a ličko-senjske županije, Darko Milinović ovih će dana razgovarati s gradonačelnikom Novalje Ivanom Dabom. Više u videoprilogu.


Razlog je incident u srijedu u kojem je novaljski gradonačelnik s još četvoricom sumještana prijetio našoj novinarki Kristini Tešiji.

Vezani članci Ante Bjažević Ogorčeni ravnatelj nakon novog napada na socijalne radnike: ''Nova Gradiška, Ivanić-Grad, Kaštel. Tko je sljedeći?'' Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje"

Milinović je za Novu TV potvrdio da će slijedeći tjedan županijskoj organizaciji HDZ-a predložiti sankcije za gospodina Dabu.

Podsjetimo da su Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i redakcija Nove TV oštro osudili pokušaj novaljskog gradonačelnika Ivana Dabe da verbalnim i fizičkim nasrtajem spriječi novinarku Nove TV Kristinu Tešiju u izvještavanju o nestašici vode i zarazi na Pagu. 

U priopćenju je objavljeno da je novinarka uživo za Dnevnik Nove TV izvještavala o nestašici vode i zarazi zbog koje je na Pagu više turista završilo u bolnici, a da su se novaljske gradske vlasti oglušile na poziv da javno progovore o tim problemima, pa i nakon poziva urednika iz Zagreba.

No, dok je pripremala javljanje za večernje Vijesti, Dabo je, upozoravaju, u pratnji četvorice muškaraca pristupio novinarki i verbalno ju napao, pokušavajući spriječiti njezino ponovno javljanje, a potom je i na nju fizički nasrnuo. U obranu kolegice tada je stao snimatelj koji se ispriječio pred Dabom i tako zaustavio incident.