Ususret 100 dana Oreškovićeva tima donosimo ekskluzivno istraživanje - što građani misle o Vladi i nekim njezinim potezima.


Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje o prvih sto dana Vlade. Istraživanje za Dnevnik Nove TV provela je agencija IPSOS u razdoblju od 21. od 24. travnja na 600 ispitanika.

Vezani članci Andrej Plenković Objavljene nove cijene ulja, šećera i dviju vrsta mesa. Plenković zaprijetio: "Oni koji su neopravdano dizali cijene snosit će novčane kazne" Oleg Butković u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Jedan od najdugovječnijih ministara u Plenkovićevoj Vladi: "Moja narav je takva da sam dosta strpljiv. Za politiku morate biti malo i nadareni"

VLADA NAKON 100 DANA – ŠKOLSKIM OCJENAMA NAJLOŠIJA VLADA

Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, Tihomir Orešković je najslabije ocijenjen. Više od polovine građana je Vladi za rad u prvih 100 dana dodijelilo ocjene jedan ili dva. Birači Domoljubne koalicije najbolje ocjenjuju rad Vlade, ali i njihova ocjena u prosjeku ne prelazi 3 (2,9).

RAD VLADE LOŠIJI OD PRETHODNIH VLADA NAKON 100 DANA

Kad se radi o podršci radu Vlade, Tihomir Orešković stoji lošije od svojih prethodnika Milanovića i Kosor. Njihov rad je nakon 100 dana podržavala polovina građana, dok rad Vlade Tihomira Oreškovića odobrava 35% građana, a 53% ne odobrava. Podrška radu Vlade najviša je među biračima Domoljubne koalicija (64%), dok je među biračima Mosta polovina onih koji ne podržavaju, a trećina koja podržava.

KAKO SU SE ISTOPILE REFORME U 100 DANA

Polovina građana smatra kako Vlada uopće nije reformska, a 34% da je samo u manjoj mjeri. Oko 12% građana smatra da je u potpunosti ili uglavnom reformska. A još u prosincu je 58% građana mislilo kako će Vlada biti reformska, a njih 39% da to neće biti.

RAD PREMIJERA OČEKIVAN

Premijer stoji nešto bolje. Za 8% građana Tihomir Orešković je posao odradio iznad onog što su očekivali, za 49% je u skladu s očekivanjima, a 39% građana je razočarano, odnosno prvih 100 dana je prošlo ispod očekivanja.

Većina ipak misli kako će Vlada mandat izdržati do kraja, njih 16 posto smatra da će izdržati više od pola mnadata, 16 posto ispitanika im daje vremena do kraja godine, a 15 posto do lokalnih izbora u svibnju 2017.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju