Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HNS-ov Odbor za veterane, unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost smatra nužnim ponajprije izvršiti reviziju dobivenih statusa branitelja i poziva ministricu Jadranku Kosor, sve čelnike braniteljskih udruga, kao i Koordinaciju udruga iz Domovinskog rata da se zauzmu za kvalitetnu reviziju braniteljskih statusa.


Kako se tvrdi u današnjem priopćenju HNS-a status branitelja se stjecao na razne načine i uz brojne manipulacije i zlouporabe, pa čak i služio za političko nagrađivanje podobnih, te se tako, ističu, došlo do brojke koja uvelike nadmašuje broj osoba koje su stvarno sudjelovale u obrani zemlje.

Vezani članci Mislav Bago - 3 Analiza Mislava Bage: "Beroš? Iz ovoga je jasno da će državno odvjetništvo provoditi više istraga. Paladina treba javnosti objasniti kako je stekao tu imovinu" Slika nije dostupna Pančić HDZ-u: Dobrodošli među hrvatske izdajnike!

Odluka Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja o kriterijima bodovanja po kojima se jednako vrednuje dan administrativnog osoblja, kao i boravak na ratištu zapravo je očekivana jer je to nastavak iste pogrešne politike HDZ-a i ministarstva branitelja prema braniteljima i Domovinskom ratu, drže u HNS-u.

U priopćenju HNS ocjenjuje "tužnom, uvredljivom i sramnom činjenicom" da se ovom zadnjom "uravnilovkom" cementira takvo stanje i zapravo obezvređuje sam Domovinski rat, pa i motivi sudjelovanja u njemu.

Apsurdni pravosudni procesi evidentno potvrđuju da nisu svi bili vođeni domoljubnim pobudama te da je nekom rat donio metak, a nekom imetak, navodi HNS. Nadamo se da takvi procesi neće biti usamljeni i da će dobiti svoj pravorijek, dodaje se.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju