Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS u Varaždinu: Vlada i dalje provodi strogu centralizaciju države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke Zlatko Koračević izjavio je u Varaždinu kako je posljednjim rebalansom proračuna, gdje je u potpunosti zapostavljena Varaždinska županija, vidljivo da Vlada Republike Hrvatske i dalje provodi strogu centralizaciju države.

Aktualna vlast nema viziju, znanje ni sposobnosti voditi ovu državu što se vidi u sve većoj inflaciji i smanjenju standarda građana, rekao je Koračević.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Ocijenio je da je loše vođenje države vidljivo i u loše vođenim pregovorima s Europskom unijom.

Koračević je nezadovoljan što država nije zatražila da se investitore u slobodnim zonama oslobodi plaćanja poreza, dok je to isto zatraženo za duhansku industriju. Ministra Pankretića prozvao je zbog lošeg vođenja svog resora pruživši ujedno potporu proizvođačima mlijeka koji su jučer prosvjedovali u Zagrebu.

"Osim lošeg vođenja države, HDZ trenutno nasilno mijenja volju birača promjenama u izvršnoj vlasti, što je slučaj u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji", rekao je Koračević.

Saborski zastupnik Zlatko Horvat također je kritizirao politiku centralizacije države koju, prema njegovom mišljenju, provodi aktualna vlast.

"Činjenica da prema novom Zakon o školstvu resorni ministar imenuje ravnatelje samo je dokaz daljnje centralizacije države", rekao je Horvat.

Na pitanje hoće li predsjednik HNS-a Radimir Čačić ipak ući u Sabor, Koračević je odgovorio da se još uvijek traži rješenje, a najvjerojatnija je ostavka jednog od saborskih zastupnika iz III. izborne jedinice.

Oba HNS-ovca zaključili su kako je zajednički izlazak sa HSLS-om na prošle lokalne izbore pogreška te da su u potrazi za novim partnerom.

"Na razini županije pregovori se vode sa SDP-om, no, još ništa nije dogovoreno", kazao je Koračević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene