Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nespretno sročena poruka'

HNS u novoj aferi: E-mailom članovima 'nudili' radna mjesta kod Vrdoljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS-ovci su prvo svojim članovima poslali obavijest da je u ministarstvu koje kontroliraju raspisan javni poziv za stručno osposobljavanje, a pritom su od članova tražili da kažu tko je zainteresiran. U konačnici su se ispričali zbog 'nespretno sročenog emaila'.

U vladajućoj je koaliciji izbila nova afera s kadroviranjem po stranačkoj liniji. Ministarstvo gospodarstva, na čijem je čelu HNS-ovac Ivan Vrdoljak, raspisalo je javni poziv za prijam osoba na stručno osposobljavanje bez radnog odnosa, prema 'Mrsićevom modelu' uz naknadu od 1.600 kuna.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Slika nije dostupna Afera sa zapošljevanjem Vrdoljak: Jukić nema veze s HNS-om

Istovremeno, iz HNS-a su odaslane obavijesti emailom čelnicima pojedinih lokalnih organizacija u kojem ih se obavještava da je javni poziv raspisan te ih se upućuje da o tome obavijeste sve kompetentne i zainteresirane članove, a pritom traže i povratnu obavijest o tome tko je zainteresiran.

>> VIDEO Licem u lice s ministrom: Evo što su mu poručile splitske radnice!

Situaciju dodatno začinjenom čini i činjenica da, kako stoji u javnom pozivu, odluku koji će kandidati biti primljeni na stručno osposobljavanje donosi ministar Ivan Vrdoljak osobno.

'Ispričavamo se, finalni tekst emaila nije bio pregledan'

Da je email HNS-ovim članovima poslan, potvrdila nam je glasnogovornica HNS-a Renata Potočnik. 'Članovima HNS-a poslana je emailom javna informacija koja je objavljena i dostupna svim građanima na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva te je kao takva informacija koju su svi slobodni slati dalje', rekla je, nakon čega se ispričala zbog dijela emaila koji je, kaže, postao sporan.

'Iako je informacija poslana u najboljoj namjeri, nažalost njezin finalni tekst nije bio pregledan te je otišla netočna poruka o potrebi slanja povratnih informacija o interesu za natječaj, o čemu smo danas sve na koje je bio naslovljen nespretno sročeni email izravno obavijestili', napominje Potočnik. Kaže i da nijedan email nije upućen izravno nekom potencijalnom kandidatu te da je njegova isključiva svrha bila proslijediti informaciju.

'U HNS-u žalimo zbog negativnih reakcija koje je izazvao ovaj nenamjerni propust i nadamo se da smo današnjim ispravkom netočnih navoda situaciju ne samo pojasnili nego i riješili', zaključila je Potočnik.

'Čisto političko kadroviranje'

Na reakcije iz drugih stranaka nije trebalo dugo čekati. 'To je nedopustivo, to je čisto političko kadroviranje', tim je riječima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao najnoviju 'email aferu' vladajuće koalicije.

Dodao je kako bi HDZ 'mjesecima punio medije da smo kojim slučajem mi to napravili' te završno poručio kako i premijerova zabrana novom ministru turizma na odgovaranje novinarima još jednom pokazuje 'bahatost Milanovićeve Vlade.'

Holy: Poziv članstvu da se povratno javi baca sumnju

SDP-ova Mirela Holy, koja je i sama smijenjena iz ministarske fotelje zbog 'email afere', o aktualnoj HNS-ovoj kaže kako 'ne vidi ništa sporno u tome da se bilo koga obavijesti o takvom natječaju, koji je javan, ali ne na način da se članstvo poziva da se povratno javi, jer to baca sumnju.'

'Halo kume'

Njezin stranački kolega Ivo Jelušić slaže se kako je 'sporan tek taj drugi dio, jer se pobuđuje sumnja', dok je HDSSB-ov Zoran Vinković slikovito komentirao kako ga čitav slučaj podsjeća na zapošljavanje po paroli 'Halo kume'.

'Pa zar nisu sve svoje već zaposlili?'

Predsjednik Hrvatskih laburista, nekadašnji HNS-ovac Dragutin Lesar se zapitao: 'Kojim su to još članovima HNS-a poslali, pa zar nisu sve svoje već zaposlili? To je klijentelizam, inače svojstven HNS-u, ali sad to više nije njihov problem, nego problem cijele vladajuće koalicije.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene