Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS predao DIP-u svoje liste, očekuju 10 do 20 zastupničkih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Vesna Pusić je, zajedno s predsjednikom Središnjeg odbora stranke Radimirom Čačićem, predala Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Pusić je istaknula da su predali HNS-ove liste za svih 10 izbornih jedinica te za 12. izbornu jedinicu namijenjenu nacionalnim manjinama.

Pročitajte i ovo Zoranu Milanoviću uručeni su Konačni rezultati parlamentarnih izbora DIP Milanović primio konačne izborne rezultate: Počeo teći važan rok od 20 dana Slika nije dostupna Čeka se još samo HDZ

Dodala je da "očekuje da će HNS sudjelovati u pobjedi" ne pojasnivši što pod time misli.

Na novinarski upit o tome kakve su prognoze za HNS na izborima, Pusić je kratko rekla da će vidjeti koliko će zastupničkih mjesta osvojiti, dodavši kako očekuje od 10 do 20 zastupničkih mjesta.

Na upit da prokomentira napise u medijima o mogućoj velikoj koaliciji SDP-a i HDZ-a, Pusić je rekla da ne očekuje takav rasplet događaja, ali očekuje tijesnu borbu tih dviju stranaka.

Očekujemo pobjedu i koaliciju sa SDP-om nakon izbora, kazala je Pusić i dodala da ovi izbori dramatično pokazuju u čemu je problem u 11. izbornoj jedinici za dijasporu.

Za Hrvatsku bi predstavljalo ozbiljnu institucionalnu krizu, ako bi glasanje dijaspore utjecalo na rezultate izbora, istaknula je
predsjednica HNS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene