Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U hrvatskom nogometnom savezu odbacuju optužbe da su zataškavali kladioničarske prevare.


Posumnjalo se na to nakon izjave anonimnog nogometaša Širokog Brijega da su s njemačkim istražiteljima početkom mjeseca u Ljubljani viđeni Dinamov direktor Damir Vrbanović i HNS-ov Zoran Cvrk. Vrbanović je još jučer za Dnevnik Nove TV potvrdio sastanak, a Cvrk je danas objasnio svoju ulogu. Tvrdi HNS-ov je čovjek koji pomaže u istrazi.

Vezani članci Policija, ilustracija Hrvatski savez gluhih i nagluhih upozorava: Ne nasjedajte na ove prevarante, ne dajte im ni OIB ni novac! Rich The Kid i Tori Hughes (Foto: AFP) Pljačka, batine i bijesna bivša supruga nisu razdvojili par koji je priredio vrući show pred kamerama

>> Vrbanović: Posredovao sam u iskazu Z. Mamića

'Kao tajnik komisije za sprečavanje ilegalnog klađenja nogometnog saveza nemam komentara do okončanja postupka akcije offside ili bilo koje druge akcije koje će državno odvjetništvo i istražni organi republike Hrvatske pokretati protiv bilo koga u nogometu jer mi je to sastavni dio funkcije koju obnašam za savez', rekao je Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a.

Cvrk tvrdi da s dinamovcem Vrbanovićem u Ljubljani nije bio na ispitivanju nego na zadatku. Kojem? Ne otkriva! ' Vrbanović je jučer potvrdio sastanak. Navodno se dogovaralo ispitivanje Zorana Mamića, osumnjičenog za namještanje finala kupa. HNS-ova antikorupcijska komisija o tome nije obaviještena, kao ni o istrazi sporne utakmice.

'Ako je to točno da su gospodin Vrbanović i Cvrk bili u Ljubljani onda je to vrlo, vrlo ozbiljna stvar i trebala je biti održana hitna sjednica izvršnog odbora', kaže Ivan Brleković, potpredsjednik HNS-a u ostavci. Sumnja da je za zataškivanje odgovoran tajnik Saveza Zorislav Srebrić. 'Još jedan eklatantan primjer i dokaz nevjerojatne zlouporabe ovlasti i položaja njegovoga', kaže Brlekković. Ovakve institucije kao nogometni savez dužne su informirati javnost o bitnim događanjima.

Prozvani tajnik HNS-a optužbe nije htio komentirati. Šutnju saveza Cvrk brani interesima istrage u koju su uključeni lani kada im je UEFA dala popis sumnjivih utakmica. 'I treba reći da će Hrvatski nogometni savez nadalje kada je u pitanju bilo koji oblik kriminala vezan za nogomet surađivati sa svim tijelima republike Hrvatske', kaže Cvrk. Domaća policija i odvjetništvo za sada su potvrdili samo suradnju s njemačkim istražiteljima. O HNS-u ni riječi!