Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik HNS-a Mladen Ružman odbacio je večeras tvrdnju da je predsjednik stranačkog Središnjeg odbora Radimir Čačić s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem dogovorio da se predloži koalicija HDZ-a, HNS-a i zastupnika nacionalnih manjina.


Danas je, naime, na mobitele brojnih novinara poslana SMS poruka sadržaja "Danas je u uredu predsjednika Stjepana Mesića, od 16 do 17 sati, održan sastanak s Radimirom Čačićem i Slavkom Goldsteinom, na
kojem je dogovoreno da se Sanaderu predloži koalicija
HDZ/HNS/manjine".

SMS je stigao s broja 095/85 75 617, koji je tijekom cijelog dana bio nedostupan.

Ružman je naglasio da Čačić danas nije bio u Mesićevu uredu, a u HNS-u su uvjereni da je riječ o obliku pritiska na predsjednika HSS-a Josipa Friščića, koji se još nije izjasnio kome će se prikloniti u poslijeizbornoj kombinatorici.

"Pozdravljam gospodina Mačeka i žao mi je ako u nedostatku dobrih vijesti iz HDZ-a mora izmišljati laži", rekao je Ružman Hini.

HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček odbacuje, međutim, svaku pomisao da je sporna poruka došla iz HDZ-a.

"Ružman se očito negdje jako lupio u glavu. To su čiste izmišljotine i besmislice", rekao je Maček, dodajući kako je poruka "očito patka".

"Kakav bi to bio dogovor bez predsjednice HNS-a Vesne Pusić", kazao je.

Upitan pregovara li HDZ s HNS-om o koaliciji, Maček je rekao, "HDZ je izborni pobjednik, pregovori su u tijeku i sastavit ćemo Vladu".

Kazao je i kako će HDZ o sastavu nove vlade pregovarati sa svima, osim s SDP-om.