Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS od etičkog povjerenstva tražio ocjenu spotova sa sportašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati zatražila je od Etičkog povjerenstva RH da ocijeni jesu li HDZ-ovi spotovi s vrsnim sportašima uzurpacija nematerijalnih nacionalnih dobara u koja se, ističu, mogu svrstati uspjesi sportskih timova.

HNS smatra da je pravo svakog pojedinca da svoj politički izbor javno iznosi i agitira za njega, no nedopustivim drži da nacionalnu vrstu i uspjehe, pojavljujući se u nacionalnom dresu i govoreći u ime svih, HDZ-ovi sportaši prisvajaju i podređuju političkim interesima.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika

Iz konteksta tih poruka, spotovi dovode u pitanje i domoljubnost svih koji ne glasaju za HDZ, što je neetično preispitivanje domoljubnosti građana i sportskih navijača, kaže se u priopćenju HNS-a.

Stranka navodi da ne želi osporiti pravo sportaša da javno podrže HDZ ili bilo koju drugu političku opciju, no smatra neetičnim i skandaloznim kada se osobni politički izbor nastoji predstaviti u ime nacionalnih vrsta kojima poštovani sportaši pripadaju.

Ništa manje ne zabrinjava, drži HNS, niti plaćeni oglas u novinama kojim Dinamo poziva 'istinske ljubitelje sporta' i Dinamove navijače da podrže HDZ. Nedopustivo je da taj klub, koji se financira zahvaljujući sredstvima poreznih obveznika Grada Zagreba, koristi taj novac kako bi putem medija podržao jednu od političkih opcija, navodi HNS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene