Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položili vijence na Mirogoju

HNS obilježio treću obljetnicu smrti Savke Dabčević Kučar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je na Mirogoju odao počast Savki Dabčević Kučar u povodu obljetnice njene smrti.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Jozo Radoš položio je danas vijenac i zapalio svijeću na grob utemeljiteljice stranke Savke Dabčević Kučar, na zagrebačkom Mirogoju. Radoš je tom prigodom podsjetio da je Savka Dabčević Kučar ostavila dubok trag u hrvatskoj povijesti, borbom za hrvatsku državnost u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971., ali i pozitivnom ulogom u stvaranju samostalne i slobodne Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Slika nije dostupna Obljetnica smrti HNS-ovci položili vjence na grob Savke Dabčević-Kučar

>> HNS masovno gubi članove?!

'Ona je utemeljiteljica HNS-a i svakako je njezina zasluga to što HNS predstavlja u političkom životu Hrvatske i što ponovno sudjeluje u razvoju i izgradnji demokratske Hrvatske', rekao je Radoš. Dodao je kako Savka Dabčević Kučar može biti uzor članovima HNS-a, ali i uzor kako treba graditi i razvijati Hrvatsku. Na grobu Savke Dabčević Kučar s Radošem su bili i HNS-ovi saborski zastupnici Igor Kolman i Sonja Koenig.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene