Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok i nevjerica

HND zgrožen prijetnjom novinaru Hedlu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka na početku Godišnje skupštine HND-a, koja je danas započela u Opatiji, pročitao je priopćenje u kojem se ističe kako je HND zgrožen novom prijetnjom smrću novinaru Dragi Hedlu.

Šokirani smo i zgroženi novom prijetnjom smrću koju je u četvrtak poslijepodne dobio naš kolega Drago Hedl, komentator Jutarnjeg lista. To je, po ocjeni HND-a, još jedan u nizu najgrubljih nasrtaja na slobodu medija i na novinarstvo. Ono što je najvažnije - najozbiljnije je zaprijećeno kolegi koji je dobio danonoćnu policijsku zaštitu, ističe se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Saša Vejnović čestitamo! HND-ova nagrada novinaru DNEVNIK.hr-a Saši Vejnoviću i snimatelju Marinu Grgurevu za prilog u Provjerenom Konferencija za medije - 4 Zaprijetili medijima HND i Novosti upozorili na nasrtaj Domovinskog pokreta: "Oni su ti koji imaju 'ured za hrvatstvo'"

HND od policije traži da što prije pronađe pošiljatelja poruke i sigurno štiti Dragu Hedla, koji je za istraživačke tekstove o ratnim zločinima dobio i vrijedne međunarodne nagrade.

Nepoznati pošiljatelj Hedlu je uputio SMS sljedećeg sadržaja: 'Opet ti sa svojim tekstovima. Čuvaj se ti i onaj Fehir. Neće to da završi tek tako. Imamo da vas masakriramo. Će da oboje letite u zrak'.

Slučajno ili ne, poruka koju je dobio Hedl vremenski koincidira s konferencijom za novinare koju je držao Branimir Glavaš, saborski zastupnik i optuženik za ratne zločine, a koji je tada Hedla prozvao i napao zbog njegovih tekstova, navodi se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene