Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HND traži zaštitu ljudskih i profesionalnih prava Željka Peratovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) podržalo je svog člana Željka Peratovića, slobodnog novinara i blogera, u njegovoj predstavci Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija i saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u kojoj traži da zaštite njegova ljudska i profesionalna prava i slobode.

U HND-u kažu da je ovih dana objavljen jedan navodni dokument Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) iz kojeg, ako je dokument autentičan, proizlazi da SOA inkriminira Željka Peratovića zbog njegovog pisanja. Osim toga, proizlazi da SOA intervenira vlastitim komentarima na blogovima i propitkuje identitet onih koji komentiraju blogove, stoji u priopćenju HND-a iz kojega pozivaju Vijeće za građanski nadzor i saborski Odbor da ispitaju autentičnost navedenog dokumenta i zaštite Peratovićeva ljudska i profesionalna prava.

Pročitajte i ovo Nasrin Sotoudeh (Foto: AFP) Vlasti ignoriraju zahtjeve Zatvorena iranska odvjetnica za ljudska prava počela štrajk glađu Michelle Bachellet (Foto: AFP) Čeka se potvrda UN-a Bivša čileanska predsjednica Michelle Bachellet vjerojatno nova povjerenica UN-a za ljudska prava

U Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas su potvrdili da je Peratovićeva predstavka zaprimljena i da je s njom upoznat predsjednik Odbora Ranko Ostojić, no još nije zakazana sjednica na kojoj će se o predstavci raspravljati.

U Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija nije se mogla dobiti potvrda da je predstavka zaprimljena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene