Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HND poziva Sabor na promjenu pravila praćenja kampanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo pozvalo je zastupnike i saborska tijela da način praćenja predizborne kampanje što više prepuste urednicima i novinarima informativnih programa televizija i radija.

'Ovi dani posljednja su prilika da Hrvatski sabor izmjeni obvezujuća pravila o tome kako televizije i radija s nacionalnom koncesijom prate predizbornu kampanju', priopćio je HND, pozivajući zastupnike i tijela koja o tome odlučuju da uvaže mišljenja urednika, novinara, medijskih stručnjaka i gotovo svih relavantnih stranaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlado Jukić traži da se Vrapče u medijima prestane nazivati 'ludnicom' Slika nije dostupna Internet mijenja novinarstvo, ali manje nego što se mislilo

Za izlaganja svih izbornih programa na tri televizije koja bi po
postojećim pravilima mogla trajati čak i dvanaestak sati dnevno nema profesionalnih novinarskih razloga, pa ni tehničkih mogućnosti, upozoravaju iz HND-a.

Napominju ujedno da bi i nova pravila koja se predlažu svim listama osiguravala da predstave svoje programe na televizijama i radijima, ali u kraćem vremenu, uz zanimljiva novinarska sučeljavanja i uz novinarski tretman značajnijih tema.

Inicijativu triju nacionalnih televizija o promjeni pravila praćenja predizborne kampanje u elektroničkim medijima podržalo je deset parlamentarnih klubova koji su tu inicijativu, kao prijedlog, uputili u saborsku proceduru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene