Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HLK pokreće disciplinski postupak protiv dr. Željka Klisovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatske liječničke komore (HLK) pokrenut će disciplinski postupak protiv dr. Željka Klisovića, neurologa u KB-u Dubrava, jer je prekršio liječnički kodeks i Zakon o liječništvu kada je javno optužio svojeg kolegu za smrt više pacijenata koji su se liječili na Odjelu za neurologiju u toj bolnici, potvrdio je predsjednik HLK-a Hrvoje Minigo.

Prema liječničkom kodeksu i Zakonu o liječništvu, Klisović je svoje sumnje trebao prvo prijaviti Povjerenstvu HLK-a koje je dužno u takvim slučajevima dati stručno mišljenje.

Pročitajte i ovo Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi Slika nije dostupna Smjena u liječničkoj komori Smijenjen predsjednik Hrvatske liječničke komore nakon izvranredne skupštine Nadzornog odbora

Minigo podsjeća i da je Klisoviću Povjerenstvo za etiku i deontologiju već ranije izreklo javnu opomenu zbog kršenja medicinske etike.

Posebno povjerenstvo HLK-a obavilo je stručni nadzor rada Odjela za neurologiju KB-a Dubrava te utvrdilo stručne i organizacijske manjkavosti, o čemu je nalaz poslalo Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi na daljnje postupanje, rekao je Hini predsjednik Komore.

Zaključeno je da zbog loše organizacije rada, u kojoj su liječnici preopterećeni velikim brojem dežurstava, trpi stručni rad, manjkavo je vođena medicinska dokumentacija te se ne primjenjuju suvremene metode liječenja neuroloških bolesnika.

Kada je riječ o optužbama dr. Klisovića da je šef Odjela prof. Anđelko Vrca pogrešnim liječenjem skrivio smrt više pacijenata, Povjerenstvo je zaključilo da je liječenje dvoje pacijenata na početku bilo manjkavo ali se ne može tvrditi da bi ishod njihovih bolesti bio drugačiji da je primijenjena njihova hitna obrada.

U medicinskoj dokumentaciji troje umrlih bolesnika Povjerenstvo nije utvrdilo nikave propuste, rekao je Minigo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene