Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HHO poziva Čovića i HSP na reakciju zbog ponašanja Stipe Ćorića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) pozvao je predsjednika Uprave Zagrebačkoga holdinga Ivu Čovića i gradsku Upravu da razmisle može li čovjek poput Stipe Ćorića vršiti savjetničku službu, vodstvo HSP-a da ga stegovno kazni, a Državno odvjetništvo i policiju da sve učine kako bi građane zaštitili od prijetnji, izljeva nacionalne mržnje i pozivanja na hajku protiv bilo koga, posebice novinara.

HHO u priopćenju izražava zaprepaštenje ponašanjem HSP-ova vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i savjetnika Uprave Zagrebačkog holdinga Stipe Ćorića koji je izvrijeđao novinarke Senku i Velinku Knežević, te članicu Uprave Zagrebačkog holdinga Lidiju Tomić, pred svjedocima nazvavši svaku pojedinačno "četničkom kurvicom" zbog kritika njegova ponašanja i istraživačkog rada o njegovu slučaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva HDZ-a se protive HSP BiH sa SDP-om spreman uspostaviti vlast na federalnoj razini Slika nije dostupna Zastupnici traže da se ispita je li Čović počino kazneno djelo

Ćorićevu izjavu "Treba ići u gerilu, nemojte se čuditi ako netko uskoro izgubi glavu, pa nisam se ja borio za ovakve stvari u ratu. Novinari ne mogu ovako pisati o meni, a SDP-ovce sve treba postrojiti na Iblerovu trgu", HHO je ocijenio vjernom slikom "stanovitog mentaliteta u vladajućim strukturama" koji generira rastuće nasilje na ulicama.

Predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović odlučio je da se Stipo Ćorić privremeno udalji s posla dok se ne provede i okonča postupak utvrđivanja njegove odgovornosti sukladno Zakonu o radu, priopćio je jučer Zagrebački holding.

Ćorić je u petak na hodnicima Skupštine prvo uvredljivim riječima vrijeđao novinarke i članicu Uprave Holdinga, a poslije se novinarkama ispričao kazavši da je uvrede izrekao u afektu.

HHO je pozvao i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se ispriča zbog izjave da "žene ne vole šonje, vole frajere, fakina koji iza sebe ima najmanje pet do deset tučnjava".

"Uz takve stavove nasilje u Zagrebu neminovno će rasti", kaže se u priopćenju HHO-a koji u takvoj "nevjerojatnoj izjavi" primjećuje negativne tonove prema ženama i poticanje nasilja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene