Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan završetak

HGSS u Lici spasio paraglajdera: Krilo mu se preklopilo pa se srušio na tlo

HGSS-ovci u Lici spasili paraglajdera (Foto: HGSS) - 3
HGSS-ovci u Lici spasili paraglajdera (Foto: HGSS) - 3 HGSS
Aktualno Galerija HGSS-ovci u Lici spasili paraglajdera (Foto: HGSS) - 3 HGSS-ovci u Lici spasili paraglajdera (Foto: HGSS) - 3 Foto: HGSS HGSS-ovci u Lici spasili paraglajdera (Foto: HGSS) - 2 HGSS-ovci u Lici spasili paraglajdera (Foto: HGSS) - 2 Foto: HGSS +0 HGSS-ovci u Lici spasili paraglajdera (Foto: HGSS) - 1 Galerija 1/3 >>
HGSS Stanica Gospić u utorak je zaprimila poziv u pomoć.

U utorak u 18:40 HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv u pomoć. Pozvali su ih letači, a radilo se o paraglajderu koji je pao na području općine Vrhovine, u selu Trnavac.

Pročitajte i ovo HGSS spašava paraglidera Kod Varaždina FOTO Muškarac (57) pao s paraglajderom Ilustracija Dojavio varaždinski HGSS Paraglajder pao na stablo na području Ravne Gore: "Zapeo je na granama"

Nesretni paraglajder vjerojatno je imao tehničkih poteškoća u zraku zbog kojih let i slijetanje nije završilo planirano, već se u jednom trenutku krilo ''preklopilo'' i obrušilo na tlo. Ostali su letači u kratkom vremenu pronašli kolegu i odmah pozvali 112 i HGSS. Paraglajder se odmah žalio na bolove u leđima.

"Iako se zna dogoditi da letači završe na krošnji stabla i pritom prođu neozlijeđeni, ovaj put to nije bio slučaj. Spašavatelji su po dolasku do unesrećenog brzim pregledom utvrdili stanje te pristupili zbrinjavanju.

Nesretni letač postavljen je u vakuumski madrac kako bi bio potpuno imobiliziran te UT nosiljkom transportiran do ceste, gdje je predam timu Hitne medicinske pomoći", priopćeno je iz HGSS-a. Time je završena još jedna uspješna akcija spašavanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene