HGSS Stanica Gospić u utorak je zaprimila poziv u pomoć.

Galerija


U utorak u 18:40 HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv u pomoć. Pozvali su ih letači, a radilo se o paraglajderu koji je pao na području općine Vrhovine, u selu Trnavac.

Vezani članci Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana Spašavanje na Kalniku Kakav prizor: Čovjek visio sa stijene, spašavali ga HGSS-ovci

Nesretni paraglajder vjerojatno je imao tehničkih poteškoća u zraku zbog kojih let i slijetanje nije završilo planirano, već se u jednom trenutku krilo ''preklopilo'' i obrušilo na tlo. Ostali su letači u kratkom vremenu pronašli kolegu i odmah pozvali 112 i HGSS. Paraglajder se odmah žalio na bolove u leđima.

"Iako se zna dogoditi da letači završe na krošnji stabla i pritom prođu neozlijeđeni, ovaj put to nije bio slučaj. Spašavatelji su po dolasku do unesrećenog brzim pregledom utvrdili stanje te pristupili zbrinjavanju.

Nesretni letač postavljen je u vakuumski madrac kako bi bio potpuno imobiliziran te UT nosiljkom transportiran do ceste, gdje je predam timu Hitne medicinske pomoći", priopćeno je iz HGSS-a. Time je završena još jedna uspješna akcija spašavanja.