HGSS Stanica Gospić u utorak je zaprimila poziv u pomoć.

Galerija


U utorak u 18:40 HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv u pomoć. Pozvali su ih letači, a radilo se o paraglajderu koji je pao na području općine Vrhovine, u selu Trnavac.

Vezani članci HGSS-u ukradeno vitlo HGSS-ovcima ukrali vitlo: "Kakav čovjek moraš biti da ukradeš takvo nešto!?" Slika nije dostupna HGSS spasio teško ozlijeđenog paraglajdera

Nesretni paraglajder vjerojatno je imao tehničkih poteškoća u zraku zbog kojih let i slijetanje nije završilo planirano, već se u jednom trenutku krilo ''preklopilo'' i obrušilo na tlo. Ostali su letači u kratkom vremenu pronašli kolegu i odmah pozvali 112 i HGSS. Paraglajder se odmah žalio na bolove u leđima.

"Iako se zna dogoditi da letači završe na krošnji stabla i pritom prođu neozlijeđeni, ovaj put to nije bio slučaj. Spašavatelji su po dolasku do unesrećenog brzim pregledom utvrdili stanje te pristupili zbrinjavanju.

Nesretni letač postavljen je u vakuumski madrac kako bi bio potpuno imobiliziran te UT nosiljkom transportiran do ceste, gdje je predam timu Hitne medicinske pomoći", priopćeno je iz HGSS-a. Time je završena još jedna uspješna akcija spašavanja.