Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog izrazito neprohodnog terena i lošeg općeg stanja unesrećene odlučeno je da se pozove helikopter i dežurna ekipa HGSS-a sa Divulja.


Hrvatska gorska služba spašavanja morala je zajedno sa spašavateljima iz BiH u akciju zbog djevojke kojoj je pozlilo u Nacionalnom parku Paklenica.

Vezani članci U Nacionalnom parku Paklenica poginuo muškarac Užas u Nacionalnom parku Paklenica: Stranac pao sa stijene i na mjestu poginuo, penjao se s kolegom iz Hrvatske Migranti, Ilustracija (Foto: Piero CRUCIATTI / AFP) Okončana migrantska drama na Plješevici u BiH: Spašeno svih šest migranata

Poziv su dobili jučer poslijepodne posredstvom Centra 112 od stranog državljana čija je djevojka iznemogla i teško disala zbog astme.

Razgovorom sa stranim državljaninom utvrđena je lokacija unesrećene na teško prohodnom planinarskom putu između Manite peći (Kanjona Velike Paklenice) i Vidakovog kuka. Odmah po dojavi dežurna ekipa je krenula na teren te su obaviješteni i ostali pripadnici Stanice Zadar o akciji u tijeku.

NAKON TRAGEDIJE NA PLITVICAMA Jesu li turisti sigurni u našim nacionalnim parkovima?

Akciji se pridružilo i troje spašavatelja iz BiH, Stanice Sarajevo. Tim od osam spašavatelja stigao je do unesrećene te je hitnim pregledom utvrđen izuzetno visok puls i otežano disanje. Zbog izrazito neprohodnog terena i lošeg općeg stanja unesrećene odlučeno je da se pozove helikopter i dežurna ekipa HGSS-a sa Divulja.

Helikopter je stigao u 18.50 te je unesrećenu prevezao u Zračnu luku Zemunik gdje je predana Hitnoj medicinskoj pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook