Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez predaha

Osječki HGSS-ovci u šumi pronašli tijelo nestalog muškarca, a onda im je stigao drugi poziv upomoć...

HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 2
HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 2 HGSS Stanica Osijek
Aktualno Galerija HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 2 HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 2 Foto: HGSS Stanica Osijek HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 4 HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 4 Foto: HGSS Stanica Osijek HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 5 HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 5 Foto: HGSS Stanica Osijek HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 7 HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 7 Foto: HGSS Stanica Osijek +0 HGSS u pretrazi terena u Slavoniji (Foto: HGSS Stanica Osijek) - 8 Galerija 1/5 >>
Na dežurni telefon osječkog HGSS-a u subotu u 16:00 od Centra 112 stigla je dojava o nestanku muške osobe na području Beketinaca.

Odmah nakon poziva i dojave o nestanku muške osobe tim od 10 spašavatelja izišao je na teren i započeo brzu pretragu područja na kojem je nestali muškarac posljednji put viđen. U isto vrijeme počela je pretraga terena dronom, sakupljanje dodatnih informacija te planiranje daljnjeg tijeka potrage. Spašavatelji su pretraživali područje koje se nalazi u Općini Čepin do kasnih večernjih sati, a zatim su potražni timovi povučeni s terena kako bi se odmorili i rano ujutro nastavili potragu.

Pročitajte i ovo HGSS u Turskoj Utrka s vremenom Speleologu koji je u Turskoj zapeo na 1000 metara dubine u spas dolazi HGSS: Detalje akcije otkrili su reporteru Dnevnika Nove TV Marin Lukas Akcija spašavanja Je li pakistanski scenarij moguć u Hrvatskoj? "Najveći je problem procijeniti zašto je žičara stala"

Pretraga terena nastavljena je odmah u nedjelju u 7 sati. Spašavatelji su na teren došli s dva potražna tima sa psima. Uz čepinske policajce, u potragu su se uključili i članovi DVD-a Beketinci, koji su spašavateljma ustupili svoje prostore, članovi lokalnog lovačkog društva, djelatnici šumarije i tridesetak mještana. Svi oni na terenu su bili cijeli dan. Potrazi su se naknadno pridružila i dva člana HGSS Stanice Vinkovci s dronom. "U popodnevnim satima potraga je okončana pronalaskom tijela nestale osobe u jednom od segmenata na teško pristupačnom šumskom području", priopćio je HGSS.

Nedugo nakon toga stigao novi poziv

Spašavatelji su nakon završetka potrage pomogli policajcima iz PP-a Čepin u izvlačenju tijela, a zatim se uputili u Stanicu. Nedugo nakon što su raspremili opremu uslijedio je novi poziv od Centra 112. Dvije su izgubljene osobe berući gljive zalutale u hrastovim šumama u blizini Harkanovaca. S obzirom na noć i velike šumske površine koje se nalaze na području na kojem su se osobe izgubile, spašavatelji su pokupili opremu koju su netom prije raspremili i odmah se zaputili vozilima na mjesto ne kojem su dvije osobe posljednji put bile viđene.

Nakon četrdesetak minuta pretrage terena, spašavatelji dovikivanjem uspostavljaju kontakt s izgubljenima, a nedugo zatim i pronalaze stariju žensku osobu i njezina sina. Oboje su bili pothlađeni i uplašeni u gustoj šumi Števkovica na obali rijeke Vučice. Majka i sin berući gljive pomalo su zaboravili na vrijeme pa im je dolaskom noći gusta šuma onemogućila bilo kakvu orijentaciju u prostoru.

Uz teško prohodan teren i bez rasvjete, sin se pokliznuo te pao niz obalu rijeke i ozlijedio nogu, ostavši tako zarobljen pri dnu strmine uz samu vodu. Spašavatelji su mladića izvukli, iznijeli ga na nasip i utoplili ih oboje, a zatim su ih izveli iz šume do prve prometnice gdje su se nalazili djelatnici policije, pripadnici DVD-a Harkanovci i rodbina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene