Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvojila se od grupe

HGSS spasio planinarku iz Bugarske: Krenula je s grupom na Dinaru, a onda ih je uhvatilo nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam stranih planinara zateklo se na Sinjalu na Dinari kada je počelo nevrijeme. Prilikom spuštanja s vrha planinarka je požurila kako bi se što prije sklonila od nevremena. No, tako se odvojila od grupe. Na privatni telefon članice HGSS-a došao je proslijeđeni poziv iz centra 112 s bugarskog broja mobitela.

HGSS javlja o još jednoj uspješnoj akciji spašavanja planinara. Naime, sedam stranih planinara zateklo se na Sinjalu na Dinari kada je počelo nevrijeme. Prilikom spuštanja s vrha, planinarka u izuzetno dobroj tjelesnoj formi, požurila je kako bi se što prije sklonila od nevremena. No, tako se odvojila od grupe.

Pročitajte i ovo Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi" Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

U trenutku dolaska grupe do skloništa "Zlatko Prgin" uvidjeli su da je ondje nema. Kako nisu mogli stupiti u kontakt s planinarkom pomoć su zatražili od centra 112.

U razgovoru s planinarima iz Bugarske, članovi HGSS Stanice Šibenik shvatili su da je u brzini najvjerojatnije propustila skretanje do spomenutog skloništa. Zbog krivog skretanja planinarka je produžila za Brezovac.

Ispostava Knin odmah je krenula prema Brezovcu. Kada je planinarka dobila signal na mobitelu, akcija se brzo riješila jer su spašavatelji stupili s njom u izravan kontakt. Brzu planinarku susreli su već u 17:30 na Markovom grobu.

Član iste grupe koji je krenuo za planinarkom također je pokupljen na nešto višoj nadmorskoj visini. Potom su spojeni s ostatkom grupe koja ih je već čekala u Kninu. Planinari su dobro i savjesno reagirali, a brzoj planinarki iz HGSS-a savjetuju da se ubuduće drži grupe.

U akciji je sudjelovalo osam članova HGSS Stanice Šibenik, Ispostave Knin i Drniš. Ostali članovi, kao i letači spašavatelji, bili su u pripravnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene