Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogli obitelji

HGSS-ovci spasili kravu Cvitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesvakidašnja akcija HGSS-a Zadar spasila je 'obiteljsko blago' - kravu Cvitu obitelji Brajnović iz sela Kruševa, nedaleko Obrovca.

Mještaninu Mili Brajnoviću je prije 8 dana odlutala krava koja mu predstavlja izrazito bitan dio obiteljskih prihoda. Nakon što ju je pronašao, nakon višednevne potrage, ispostavilo se da je toliko izgladnjela i dehidrirana da nije u stanju vratiti se 'doma', a kako je u tom kraju veliki strah od vukova odlučio se zatražiti pomoć od HGSS-a.

Pročitajte i ovo Krave SNALAŽLJIVI STOČARI I njima je vruće pa im pale ventilatore: "Proizvodnja im je optimalna pri temperaturi od 5 do 10 stupnjeva" Josip Brozičević Rekordno visok vodostaj Zrmanja bez milosti: "Građani spašavaju što se spasiti da. Ovo više nije samo voda, to su i fekalije i nafta"

'Kako smo se i prije susretali sa sličnom problematikom pomaganja ljudima, koji ne znaju kome bi se drugom za slične pomoći oko domaćih životinja obratili, odmah smo na teren poslali 15 članova koji su na nepristupačnom terenu izradili improvizirana nosila dovoljno jaka da izdrže transport krave teške oko 300 kg oko 1 km do lokalne prometnice. Nakon što je prilično mukotrpan transport završio rastali smo se s vlasnikom uz obostran osjećaj zadovoljstva jer je spašen za ovaj surovi kraj vrijedan izvor obiteljskog prihoda', piše u priopćenju HGSS-a Davor Divković. 

>> HGSS brzom akcijom spasio tešku bolesnicu iz snijegom zatrpanog Vučipolja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene