Šuma, ilustracija
Šuma, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Zabrinuti planinar na planinarskoj stazi Konj sreo je osobu koja je bila "vidno alkoholizirana i nekontrolirano je padala" pa je po silasku to prijavio u PU Ivanec, a sedmero spašavatelja Hrvatske gorske službe spašavanja uputilo se u akciju.


Spašavatelji HGSS-a iz stanice Ivanac i iz Varaždina prije tjedan dana su spašavali pijanu osobu na Ivanščici. Prijavu je policiji predao zabrinuti planinar koji se spustio po planinarskoj stazi Konj, a na putu je sreo "vidno alkoholiziranu osobu koja nekontrolirano pada po planinarskoj stazi Konj". Planinar je procijenio da osoba nije sposobna sigurno se spustiti do podnožja a da se ne unesreći.

Vezani članci Bujica s Papuka zarobila obitelj u automobilu - 2 Drama ispod Papuka: HGSS-ovci spašavali obitelj koju je bujica zarobila u autu na cesti HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Tragali za strancem na Biokovu, spasili osmero ljudi i uputili apel: "Koliko je puta potrebno moliti? I mi smo samo ljudi"

U akciju spašavanja uputila su se dva člana Stanice iz Ivanca te su iz Varaždina stigla još petorica članova.

"Na predjelu staze 'Mali konj' zatečena je vidno jako alkoholizirana osoba koja nije bila u stanju sama hodati ili komunicirati. Osoba je bila u pratnji planinara koji ga je pronašao u jarku pokraj puta.
Osoba je nakon kraćeg spuštanja predana PU Ivanec s preporukom da se uputi na medicinsku obradu prije puštanja kući", objavio je HGSS uz apel planinarima i izletnicima da se suzdrže od alkoholnih ekscesa u prirodi te da ne kreću u brda i šume pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava. "Osim što svoje bližnje dovodite u nezavidan položaj, te pored toga svojim nemarom aktivirate žurne službe, najviše zapravo ugrožavate sami sebe.

Ova je priča na sreću završila sretno, zahvaljujući nizu faktora i velikoj sreći", istaknuli su.