Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lovac stradao od mine

HGSS o akciji spašavanja kod Sinja i zašto u pomoć nije pozvan helikopter? "Dovoljna je bila ova nesreća"

Aktualno Galerija Mario Jurić, novinar Nove TV i Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS Stanice Split Mario Jurić, novinar Nove TV i Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS Stanice Split Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurić, novinar Nove TV Mario Jurić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS Stanice Split Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS Stanice Split Foto: DNEVNIK.hr Tragedija na Dinari - 1 Tragedija na Dinari - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Tragedija na Dinari - 2 Galerija 1/7 >>
Kod Sinja je poginuo lovac od zaostale mine. U pomoć su odmah pristigle hitne službe, HGSS, pirotehničari, no muškarcu nije bilo spasa.

U nedjelju ujutro je zbog zaostale mine na sinjskom području poginuo lovac. Dojava o tragediji u 9:35 digla je odmah sve službe: policiju, HGSS i pirotehničare. Za jednog lovca nije bilo spasa, a drugi je pronađen promrzao.

Kako bi HGSS mogao pomoći unesrećenima, pomoć su im pružili pirotehničari koji su razminirali put. Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič razgovarao je s Darkom Gavrićem-Čerčom, pročelnikom HGSS Stanice Split. Kazao je da je svaka akcija slična ovoj riskantna i zahtjevna.

"Od samog početka akcije smo stupili u kontakt s Centrom za razminiravanje, Ravnateljstvom civilne zaštite i našim ljudima na terenu. To je potrajalo nekoliko sati, treba to sve biti sigurno. Kako ćemo pomoći nekome ako nismo mi sigurni?", pita se Gavrić-Čerčo koji je istaknuo da je nesretni lovac poginuo na dijelu gdje je bilo oznake minsko sumnjivog područja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija kod Sinja Prijatelji lovci su mislili da je živ: Muškarac smrtno stradao od mine

Zašto nije poslan helikopter u pomoć? Osim loših vremenskih uvjeta na Dinari, Gavrić-Čerčo je kazao da je drugi razlog i to što nisu bili sigurni da će se spašavatelj spustiti u metar blizine čovjeka kojeg su trebali izvući.

"Nismo htjeli dodatno riskirati, dovoljna je bila ova nesreća", zaključio je Gavrić-Čerčo.

Savjetovao je i lovcima, ali i planinarima da se dobro pripreme prije odlaska na sumnjiva područja i zatraže karte na kojima su iznačena sva područja za koja postoji sumnja o zaostalim minama.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene