Hrvatska gorska službe spašavanja (HGSS) u nedjelju je nastavila potragu za poljskim državljaninom na Biokovu koji je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije.


Treći dan potrage na terenu su pripadnici makarskog, splitskog i dubrovačkog HGSS-a, a teren se pretražuje psima i dronovima, doznaje se u makarskom HGSS-u.

Vezani članci HGSS traga za nestalim Poljakom HGSS traga za Poljakom na Biokovu: "Na terenu je 60 ljudi, zadnji put se javio s najstrmijeg dijela" HGSS-ovci spašavali strance na Biokovu (Foto: HGSS/Facebook) HGSS-ovci s Biokova spašavali strance ko na traci: "U samo par sati izmijenila su se četiri godišnja doba"

Stranog se državljanina traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

Potragu otežavaju visoke temperature i nepristupačan teren.

Zajedno s HGSS-om u potrazi sudjeluje i letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

"Danas se pretražuje šire područje vrha Topol i prostor Mandlave ploče. Čekamo razvoj događaja i naš slijedeći angažman uz nadu kako će nestala osoba biti pronađena“, rekao je kapetan letačke posade Stjepan Jović.

Letačka posada HRZ-a prevozi pripadnike HGSS-a na Biokovo, za nestalim Poljakom tragaju deseci spasioca, a teren se pretražuje dronovima, termokamerama i psima.

Poljak je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije na Biokovu.