Hrvatska gorska službe spašavanja (HGSS) u nedjelju je nastavila potragu za poljskim državljaninom na Biokovu koji je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije.


Treći dan potrage na terenu su pripadnici makarskog, splitskog i dubrovačkog HGSS-a, a teren se pretražuje psima i dronovima, doznaje se u makarskom HGSS-u.

Vezani članci Čekanje u kolonama na Nebesku šetnicu - 4 Ni sat vremena u koloni pred ulazom ni još toliko vožnje cestama nisu problem: Turisti imaju dobar razlog da stignu na Biokovo Frane Bebić, HGSS - 2 Spasilac GSS-a o nestalom Poljaku: "Polako gubimo utrku, ali nećemo odustati. Biokovo je ljeti najopasnije brdo u Hrvatskoj"

Stranog se državljanina traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

Potragu otežavaju visoke temperature i nepristupačan teren.

Zajedno s HGSS-om u potrazi sudjeluje i letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

"Danas se pretražuje šire područje vrha Topol i prostor Mandlave ploče. Čekamo razvoj događaja i naš slijedeći angažman uz nadu kako će nestala osoba biti pronađena“, rekao je kapetan letačke posade Stjepan Jović.

Letačka posada HRZ-a prevozi pripadnike HGSS-a na Biokovo, za nestalim Poljakom tragaju deseci spasioca, a teren se pretražuje dronovima, termokamerama i psima.

Poljak je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije na Biokovu.