Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstrmiji dio planine

Treći dan potrage za Poljakom na Biokovu: Uz članove HGSS-a na terenu psi, dronovi i helikopteri

Hrvatska gorska službe spašavanja (HGSS) u nedjelju je nastavila potragu za poljskim državljaninom na Biokovu koji je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije.

Treći dan potrage na terenu su pripadnici makarskog, splitskog i dubrovačkog HGSS-a, a teren se pretražuje psima i dronovima, doznaje se u makarskom HGSS-u.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

Stranog se državljanina traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

Potragu otežavaju visoke temperature i nepristupačan teren.

Zajedno s HGSS-om u potrazi sudjeluje i letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

"Danas se pretražuje šire područje vrha Topol i prostor Mandlave ploče. Čekamo razvoj događaja i naš slijedeći angažman uz nadu kako će nestala osoba biti pronađena“, rekao je kapetan letačke posade Stjepan Jović.

Letačka posada HRZ-a prevozi pripadnike HGSS-a na Biokovo, za nestalim Poljakom tragaju deseci spasioca, a teren se pretražuje dronovima, termokamerama i psima.

Poljak je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije na Biokovu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene