Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nova akcija spašavanja

HGSS na Biokovu spasio talijanskog paraglajdera koji je pao i slomio nogu

Akcija spašavanja na Biokovu 1 (Foto: HGSS Makarska)
Akcija spašavanja na Biokovu 1 (Foto: HGSS Makarska) HGSS Makarska
Aktualno Galerija Akcija spašavanja na Biokovu 1 (Foto: HGSS Makarska) Akcija spašavanja na Biokovu 1 (Foto: HGSS Makarska) Foto: HGSS Makarska Akcija spašavanja na Biokovu 2 (Foto: HGSS Makarska) Akcija spašavanja na Biokovu 2 (Foto: HGSS Makarska) Foto: HGSS Makarska +0 Akcija spašavanja na Biokovu 3 (Foto: HGSS Makarska) Galerija 1/3 >>
HGSS Makarska na svojem je Facebooku objavio detalje akcije u kojoj je u četvrtak spašen talijanski paraglajder.

Kako su i sami napisali, paraglajder je spašen na biokovskom uzletištu Pržinovac. Paraglajder sa slomljenom nogom je prebačen u Splitsku bolnicu helikopterom.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći Spašavanje pastira Upješna akcija HGSS spašavao pastira na Biokovu, angažiran i helikopter

Status makarskog HGSS-a prenosimo u cijelosti. 

"Dana 04. listopada u 16,25 sati na dežurni broj HGSS stanice Makarska došla je dojava da se dogodio pad paraglajdera na Pržinovcu poznatom Biokovskom poletištu paraglajdera te da ima prijelom noge.

Zbog prirode nastanka ozljede i vremena potrebnog da se dođe do unesrećenog zatražena je pomoć helikoptera HRZ-a i letača spašavatelja.

U skladu s doktrinom HGSS–a, na teren je u roku od 18 minuta izišla i zemaljska ekipa sastavljena od 15 spašavatelja HGSS stanice Makarska.

U 18,06 sati helikopter HRZ-a s tri letača spašavatelja iz Splita se spušta u blizini unesrećnog te zajedno sa zemaljskom ekipom koja je u isto vrijeme kad i helikopter došla do mjesta nesreće. Potom unesrećenu osobu zbrinjavaju, imobiliziraju i uz pomoć nosiljke transportiraju do helikoptera.

Unesrećeni je prebačen u Split i na heliodromu Firule u 18,33 predan je medicinskoj ekipi Kliničkog bolničkog centra.
Akcija je završena u 19,20 kad su se spašavatelji vratili u bazu", napisali su iz HGSS Makarska na svojem Facebooku. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene