HGSS Makarska na svojem je Facebooku objavio detalje akcije u kojoj je u četvrtak spašen talijanski paraglajder.

Galerija


Kako su i sami napisali, paraglajder je spašen na biokovskom uzletištu Pržinovac. Paraglajder sa slomljenom nogom je prebačen u Splitsku bolnicu helikopterom.

Status makarskog HGSS-a prenosimo u cijelosti. 

Vezani članci Akcija HGSS-a, ilustracija (Foto: HGSS) HRZ i HGSS spasili ozlijeđenog planinara na Mosoru Slika nije dostupna Nepripremljeni Francuzi penjali se na Biokovo, zbog olujnog nevremena spašavao ih HGSS

"Dana 04. listopada u 16,25 sati na dežurni broj HGSS stanice Makarska došla je dojava da se dogodio pad paraglajdera na Pržinovcu poznatom Biokovskom poletištu paraglajdera te da ima prijelom noge.

Zbog prirode nastanka ozljede i vremena potrebnog da se dođe do unesrećenog zatražena je pomoć helikoptera HRZ-a i letača spašavatelja.

U skladu s doktrinom HGSS–a, na teren je u roku od 18 minuta izišla i zemaljska ekipa sastavljena od 15 spašavatelja HGSS stanice Makarska.

U 18,06 sati helikopter HRZ-a s tri letača spašavatelja iz Splita se spušta u blizini unesrećnog te zajedno sa zemaljskom ekipom koja je u isto vrijeme kad i helikopter došla do mjesta nesreće. Potom unesrećenu osobu zbrinjavaju, imobiliziraju i uz pomoć nosiljke transportiraju do helikoptera.

Unesrećeni je prebačen u Split i na heliodromu Firule u 18,33 predan je medicinskoj ekipi Kliničkog bolničkog centra.
Akcija je završena u 19,20 kad su se spašavatelji vratili u bazu", napisali su iz HGSS Makarska na svojem Facebooku.