HGSS-ovci su u subotu spasili lovačkog psa od sigurne smrti.

Galerija


Kujica Ala otklizala je u jamu kojoj je dubina 200 metara. Na njezinu sreću, ostala je na isturenom dijelu, tzv. polici na dubini od 20 metara. S te dubine su je spasili HGSS-ovci. Objavili su videosnimku i fotografije akcije spašavanja.

Vezani članci HGSS u akciji spašavanja (Foto: HGSS) - 2 HGSS spasio ženu kod Fužina: "Apeliramo da u šumske avanture koračate u gojzericama, kako se ne biste vraćali u nosilima!" Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Noćna potraga na Plitvičkim jezerima: Spašeni turisti koji su uzeli ''velik zalogaj''

Kako su napisali na društvenim mrežama, oko 11 sati su dobili poziv lovaca da je na području Ravne Gore pas Ala otklizao u jamski sustav Kicljeve jame. Jama je duboka 200 metara, a Ala je imala sreću i ostala na isturenom dijelu, na dubini od 20 metara.

Odmah su krenuli u akciju spašavanja. Jedan od spašavatelja se spustio do isturenog dijela, 'upakirao' psa za transport i Ala je izvučena na sigurno. "Kroz pola sata Ala je bila vani, jako uplašena, ali neozljeđena", napisali su iz HGSS-a.