HGSS-ovci su u subotu spasili lovačkog psa od sigurne smrti.

Galerija


Kujica Ala otklizala je u jamu kojoj je dubina 200 metara. Na njezinu sreću, ostala je na isturenom dijelu, tzv. polici na dubini od 20 metara. S te dubine su je spasili HGSS-ovci. Objavili su videosnimku i fotografije akcije spašavanja.

Vezani članci Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 1 HGSS-ovci kod Gline spasili starijeg muškarca: Krenuo je u branje gljiva pa mu se izgubio svaki trag

Kako su napisali na društvenim mrežama, oko 11 sati su dobili poziv lovaca da je na području Ravne Gore pas Ala otklizao u jamski sustav Kicljeve jame. Jama je duboka 200 metara, a Ala je imala sreću i ostala na isturenom dijelu, na dubini od 20 metara.

Odmah su krenuli u akciju spašavanja. Jedan od spašavatelja se spustio do isturenog dijela, 'upakirao' psa za transport i Ala je izvučena na sigurno. "Kroz pola sata Ala je bila vani, jako uplašena, ali neozljeđena", napisali su iz HGSS-a.